Façades 2013: inspiratieboek voor bouwprojecten

Artikel delen

Tijdens het Duurzaam Gebouwd congres op 20 juni jongstleden heeft Bert Lieverse, directeur van de VMRG, het eerste exemplaar van het boek Façades 2013 overhandigd aan Daan Hoogenboom, directeur/partner van duurzame projectontwikkelaar Domeco. Dit boek is voor het zesde achtereenvolgende jaar verschenen.

Façades 2013 bestaat uit 144 pagina’s met uiteenlopende bouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Dat de VMRG en haar bedrijven actief blijven, ondanks de crisis, blijkt uit het resultaat van deze activiteiten in dit boek. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel fraaie foto’s een mooi overzicht van projecten die het afgelopen jaar opgeleverd zijn. Naast de projecten worden er verschillende thema’s die in de gevelbouwbranche actueel zijn belicht, namelijk actualisatie, duurzaamheid, HR-zonwering en internationalisatie. De rode draad die deze thema’s verbindt, is tijd.
In het boek wordt ook een koppeling gemaakt met de website van de VMRG. Een code bij het project in het boek verwijst direct naar meer achtergrondinformatie over het betreffende project op www.vmrg.nl. Op deze site kunt u zich op de homepage opgeven voor de inspiratienieuwsbrief om constant op de hoogte te blijven van interessante projecten. Façades 2013 is in eerste instantie bedoeld als informatie- en inspiratiebron voor architecten, woningcorporaties en professionele opdrachtgevers in de bouw. De praktijk wijst echter uit dat er een brede belangstelling is van allerlei partijen die betrokken zijn bij bouwprojecten. Het boek is voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG: www.vmrg.nl