Innovatie in het land

Artikel delen

Ook slim? Ga 19 september mee met FRED op excursie langs een keur aan Slimbouwen projecten en wees getuige van de bekendmaking van de prijswinnaars van het ‘Slimste item van 2013’. Afgelopen maanden heeft Slimbouwen een prijsvraag uitgezet in haar zoektocht naar het Slimste item van 2013. In eerste instantie zou er slechts één winnaar bekend worden gemaakt. Maar in de aanloop naar de deadline toe bleek er erg veel animo te zijn om bekroond te worden tot eigenaar van het Slimste item van 2013. Daarom heeft Slimbouwen besloten om op drie onderdelen (gebouw, concept, product) tijdens de excursie van 19 september de winnaars bekend te maken.

Top projecten uitgelicht
De excursie start bij Paul de Ruiter op kantoor, waarna een bezoek wordt gebracht aan twee vooruitstrevende en innovatieve gebieden, de Zuidas en Park 2020. Hier zijn reeds unieke gebouwen opgeleverd en nog worden gerealiseerd. Park 2020 wordt gekenmerkt door de duurzaamheidsambities met betrekking tot Cradle to Cradle, de hoge scores op het gebied van BREEAM en GPR gebouw die er zijn gerealiseerd en de unieke inrichting van het bedrijvenpark. De Zuidas wordt gekenmerkt door de ambitie om flexibele huisvestiging te realiseren die iedere vraag van de toekomstige gebruiker kan beantwoorden. Twee unieke gebieden met ieders hoogstaande ambities. Tijdens de excursie zullen verschillende gebouwen worden bezocht, waaronder het BSH gebouw, FIFpro en de Valschermkade.  Op iedere locatie staat FRED centraal en wordt ingegaan op de drie verschillende items: project, product en concept.

Naar de overwinning
De mogelijkheid voor indiening van items voor de prijsvraag is op 15 juli jongstleden gesloten. Nu is het aan de expertcommissie de taak om de inzendingen door te spitten en op de FRED criteria te beoordelen welke inzendingen het beste scoren. Tijdens de Slimbouwen excursie van 19 september wordt de top 2 per categorie gevraagd hun item voor de groep deelnemers op een korte flitsende manier te presenteren. Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt wie zich officieel de slimste van 2013 mag noemen.

Schrijf u in! Wilt u deelnemen aan de excursie? Dat kan! U kunt zich inschrijven via de website van Slimbouwen (www.slimbouwen.nl). Slimbouwen participanten kunnen gratis deelnemen aan het event. Aan niet leden wordt een bedrag van €99,- exclusief btw per persoon gevraagd.