Keurmerken en overname

Artikel delen

Sinds enige tijd mag IsoBouw het FSC en het PEFC keurmerk voeren voor haar isolerende sandwich dakelementen en haar prefab kappen. De keurmerken staan voor het verantwoord beheer van bossen wereldwijd en wijzen afnemers erop, dat het gebruikte hout voor de dakelementen en daksegmenten aantoonbaar afkomstig is uit een duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. Eerder dit jaar ontving IsoBouw als enige leverancier al een Dubokeur voor haar SlimFix dakelementen. Dit keurmerk wordt uitgereikt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) aan producten die de beste milieubeoordeling krijgen. Via onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, gebaseerd op de Levencyclus analyses (LCA’s), vergelijkt NIBE de milieubelasting van vergelijkbare producten.
Verder meldt het bedrijf uit Someren, dat het per 1 april ExPoSchuim Nijmegen overgenomen heeft. Na de acquisitie van Polycel Gouda eerder dit jaar is dit de tweede EPS-fabrikant die onder de vlag van IsoBouw gaat produceren en leveren. Over de beweegredenen voor deze overnames heeft directeur Kemperman een duidelijk antwoord: ‘De activiteiten van Polycel en ExPoSchuim passen naadloos bij die van ons. Wij kennen de markt en belangrijker, de klanten en hun verwachtingen. De integratie van de productie- en verkoopactiviteiten kan daarom snel en probleemloos verlopen.’
 
IsoBouw Systems
Someren, (0493) 49.81.11, 
www.isobouw.nl