Alles voor beton en metselwerk

Artikel delen

Op Bouw Compleet Hardenberg is Hakron aanwezig met haar vier divisies op een gezamenlijke stand. Samen bieden zij u een uitgebreid totaalpakket vanaf de ontwerpfase tot het aanbrengen van producten op de bouwplaats. Er worden talrijke noviteiten getoond.

Op de beursvloer worden veel noviteiten getoond. Onderstaand een opsomming.

•    Spouwankers. Forse uitbreiding van typen, inspelend op de nieuwe norm voor roestvast stalen spouwankers. Voorzien van CE-markering en Duitse zulassung.
•    Multi-D geveldragers van Certacon. Deze bieden vele voordelen, bijvoorbeeld het met behulp van een stelblok kunnen stellen van de geveldrager in diepte. Dit blok wordt alleen gebruikt als er in de praktijk afwijkingen in de constructie zijn. Bij rechte en strakke vloerranden of prefab beton is een stelblok overbodig. Deze stelblokken worden daarom optioneel aangeboden. Als enige leverancier in Nederland zijn de stelblokken achteraf separaat te bestellen. De levering is snel vanuit voorraad. Overgebleven stelblokken worden bij retour gecrediteerd, ongeacht geopende verpakking.
•    Sandwichplaatverankering. Deze wordt steeds vaker in met name de prefab-betonindustrie toegepast. Het zijn draagankers die het buitenblad met het dragende binnenblad van een sandwichelement verbinden. Sandwichplaatankers zijn ook toepasbaar bij grote spouwafstanden en elementdiktes. De verwerking is eenvoudig. Op de technische achtergronden en toepassingen van dit systeem is het KOMO-certificaat K26381/03 van toepassing. Deze voldoet geheel aan de herziene BRL 0511.
•    Koolstoflijmwapening. Carbon combineert ongekende sterkte (maar liefst zeven keer sterker dan staal) met een laag gewicht (vier keer lichter dan staal). Hiermee is carbon uitermate geschikt om toe te passen als externe wapening. Ter vergelijking: een uitvoering in carbon is meer dan 25 keer lichter dan een uitvoering in staal. Toepassingen variëren van vloerversterkingen bij nieuwe trapgaten tot vergroten van de draagkracht van verkeersviaducten. Na het aanbrengen kan een stuclaag en/of brandwerende coating worden aangebracht. Carbostrips worden professioneel en gecertificeerd aangebracht door gespecialiseerde applicateurs op beton, hout, baksteen of staal. Ook biedt de afdeling Engineering van Hakron onder meer ondersteuning op het gebied van berekeningen.
•    Puntopleggingen ESZ. Dit materiaal, gemaakt van synthetisch rubber, wordt toegepast op de steunpunten van opgelegde bouwdelen. Belastingen worden met behulp van een puntoplegging geconcentreerd overgebracht op de gewenste plaats. Het gebruik van oplegrubber voorkomt schade bij onnauwkeurigheden tijdens de bouwfase. In de meeste gevallen worden hoge eisen gesteld aan het oplegmateriaal. Vaste puntopleggingen kunnen hoekverdraaiingen en geringe horizontale bewegingen opnemen. Bij grote lengteveranderingen moet worden gekozen voor een (punt-) glijoplegging. Puntopleggingen worden op maat geleverd. Waar gewenst worden sparingen aangebracht.
•    Betonrib dekking 100 mm. Vanwege de toenemende vraag naar grotere dekkingen zijn bij Hakron nu ook Betonribben met een dekking van maar liefst 100 mm verkrijgbaar. Deze Betonrib heeft een afmeting van 230 x 80 x 100 mm. Het aantal per pallet is 250 stuks. Zoals alle andere cementgebonden afstandhouders van Hakron, is ook dit product KOMO-gecertificeerd en geschikt voor alle milieuklassen.

Hakron aanwezig met vier divisies
•    Hakron: toeleverancier van producten voor de civiele beton,- utiliteits-  en woningbouw. De afdeling Engineering biedt u constructieve berekeningen en calculaties die betrekking hebben op de producten van Hakron en haar divisies.
•    Hakron-Terwa: totaalleverancier/producent voor de prefab-betonindustrie.
•    Certacon: actief in de verkoop, engineering en productie van metselwerkondersteuningen (geveldragers, lateien), borstweringssteunen en randbekistingen. Op de stand vooral veel aandacht voor de innovatieve Multi-D geveldragers.
•    Innofix: dienstverlener in de montage- en afdichtingstechniek voor het vakkundig aanbrengen van producten. Denk bijvoorbeeld aan het afdichten van aansluitvoegen met Butylband, het gegarandeerd waterdicht maken van betonnen kelderwanden met Flexproof, betoninjectie, het monteren van zwelbanden en injectieslangen en het lassen van voegenbanden.

Hakron
www.hakron.eu