Kennis delen met BouwTotaal

Artikel delen

Voilà! Voor u ligt weer een extra dikke uitgave van BouwTotaal. Niet alleen doordat steeds meer adverteerders dit toonaangevende vakblad voor de uitvoerende bouw als mediakanaal zien – waarvoor we al die bedrijven natuurlijk zeer dankbaar zijn – maar ook doordat de beurzen weer losbarsten, zodra de ‘r’ in de maand is. Zo besteden we in dit nummer aandacht aan Bouw Compleet Hardenberg en de Beton Vakdagen in Gorinchem. Voor Bouw Compleet Hardenberg zijn we de officiële mediapartner en verzorgen we ook een deel van het uitgebreide kennisprogramma dat tijdens deze beurs plaatsvindt. We willen namelijk meer zijn dan louter een uitgever van vakbladen. We willen kennis met onze lezers delen. In deze voor de bouw moeilijke tijden is er namelijk behoefte aan informatie waarmee u efficiënter kunt bouwen. Daarom besteden we de laatste maanden ook in iedere uitgave aandacht aan Slimbouwen, in samenwerking met de Stichting Slimbouwen.
We willen onze lezers verder graag betrekken bij ons blad. Vandaar het kennisprogramma op de beurzen, maar bijvoorbeeld ook door lezers gereedschappen te laten testen. In dit nummer zijn lezers aan de slag gegaan met gereedschap van Bosch en Makita en geven vervolgens objectief hun mening. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de maandelijkse aandacht voor slim ruimtegebruik, bouwkosten, fiscaliteiten en personeelszaken, bouwgebreken, productnieuws, arbeidsomstandigheden en techniek. Allemaal ingrediënten die helpen de bouweconomie er weer bovenop te helpen. En dat gaat lukken, als we de geluiden na de bouwvakvakantie mogen geloven. De woningverkoop begint voorzichtig weer te stijgen, het vertrouwen neemt toe en het nationaal energieakkoord moet in de bouw en daaraan gerelateerde sectoren 15.000 banen opleveren. Kortom; we gaan weer de goede kant op! En dat geeft energie! Ik hoop u op één van de beurzen te ontmoeten en wens u wederom veel leesplezier toe!

Ing. Frank de Groot
Hoofdredacteur BouwTotaal