Microscopielaboratorium SHR biedt nog meer mogelijkheden

Artikel delen

SHR beschikt over een modern analytisch laboratorium met stereomicroscopen en een binoculair. Deze worden benut bij onderzoek naar houtsoorten, de soort en mate van houtaantasting, hechting van verf, kitten, en dergelijke, de oorzaak van schade, enzovoort.

Eén van de microscopen en het binoculair op dit laboratorium zijn recent voorzien van een nieuwe camera. Ook is één van de microscopen voorzien van een verbeterde (led-)verlichting. Tevens is er geheel nieuwe software voor het bewerken en analyseren van de beelden geïnstalleerd.

Met deze vernieuwingen is SHR niet alleen in staat om nog fraaiere foto’s van houtstructuren en hechting van onder andere verflagen te leveren, maar de betere scherpte van de beelden laat onder meer celdeformatie (beschadigingen van de cel door bewerkingen) duidelijk zien. Bovendien is er de mogelijkheid om afmetingen van deze beschadigingen, evenals de dikte van verflagen of de indringdiepten, direct te meten en op beeld vast te leggen.

Al deze onderzoeken kunnen nu dus aanzienlijk nauwkeuriger en sneller worden uitgevoerd.  Wilt u meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden of heeft u materiaal dat u wilt (laten) onderzoeken onder de microscoop, stuur een mail naar Marloes Remie (m.remie@shr.nl) of Wiro Cobben (w.cobben@shr.nl), bel SHR tel. (0317) 46 73 66, of kijk op de website www.shr.nl.