Nieuwe, krachtige accuschroefmachines

Artikel delen

Na de introductie van de FEIN accuschroefmachine ASCT voor droge montagebouw en de accu-metaalschroefmachine ASCS brengt het bedrijf in september 2013 universele Li-Ion-accuschroefmachines op de markt. Het meest in het oog springend zijn de krachtige FEIN accuschroefboormachines ASCM met borstelloze FEIN PowerDrive motor en drijfwerk met vier versnellingen. U kunt ze zien op Bouw Compleet.

Het programma omvat vijf modellen: de accuschroefboormachine met vier versnellingen is als FEIN ASCM QX met afneembare boorhouder en aparte bithouder verkrijgbaar. Dat vermindert het gewicht van de schroefmachine met 200 gram en maakt de machine minder topzwaar dan het model ASCM met vaste boorhouder. Eveneens in het programma zitten twee schroefboormachines met twee versnellingen: de FEIN accuschroefboormachine ABS en de FEIN accuklopboorschroefmachine ASB met inschakelbare klopfunctie. De FEIN accuslagschroevendraaier ASCD maakt het accuschroefmachineprogramma compleet.
Alle modellen zijn verkrijgbaar met 4- of 2-Ah-accu’s. De voordelen van de 2-Ah-accu’s: ze bieden voldoende gebruiksduur voor de meeste toepassingen, zijn daarbij echter slechts half zo groot, tot 250 gram lichter en circa 70 euro goedkoper. Bij de accuschroefboormachines met vier en twee versnellingen kan bovendien worden gekozen uit 14,4- of 18-volt-accu’s. De accuslagschroevendraaiers zijn verkrijgbaar met 18-volt-accu’s en twee verschillende gereedschapopnamen. Dankzij de accucompatibiliteit zijn zodoende 20 schroefmachinevarianten beschikbaar. FEIN verleent drie jaar garantie op gereedschap, accu en oplaadapparaat.

ASCM en ASCM QX
De FEIN accuschroefboormachines ASCM zijn de krachtigste FEIN accuschroefmachines. De borstelloze en stofdichte FEIN PowerDrive motor – met 30 procent hoger rendement dan vergelijkbare DC-motoren – en het massief metalen drijfwerk met vier versnellingen maken ze bijzonder krachtig. Toerentallen van 400 tot hoge 3.850 omw/min maken nauwkeurig en effectief boren mogelijk. Met de ‘gasgeef’-schakelaar,  kan de gebruiker het toerental fijn afstellen. Met een maximaal draaimoment van 90 Nm verwerken de accuschroefboormachines 10×400-millimeter-schroeven zonder voorboren.
Met de nieuwe FEIN Li-Ion-accu’s zijn tot 1.800 schroefverbindingen per acculading (5×40 millimeter in zacht hout) mogelijk. De elektronische draaimomentuitschakeling biedt 15 draaimomentstanden plus boorstand en maakt gelijkmatige inschroefdieptes zonder afbreken van de schroefkoppen mogelijk. In de snelspanboorhouder zorgen met hardmetaal beklede spanklauwen ervoor dat de boorschachten betrouwbaar worden vastgehouden en dat er een zo groot mogelijke krachtoverbrenging plaatsvindt.
De ASCM QX beschikt over een zonder gereedschap, met één hand afneembare boorhouder met spilvergrendeling. De accuschroefboormachines wegen vanaf 1,7 kilogram (inclusief accu). Bij de dealer zijn ze vanaf 319 euro (vrijblijvende adviesprijs excl. btw) verkrijgbaar.

ABS en ASB
De compacte FEIN accu(klop)boorschroefmachines zijn de instapmodellen en beginnen bij een prijs van 259 euro (vrijblijvende adviesprijs excl. btw). Met een gering gewicht vanaf 1,8 kilogram zijn ze daarbij zeer ergonomisch. Beide accuschroefboormachines hebben een sterke 4-polige DC-motor met overbelastingsbeveiliging, een massief metalen snelspanboorhouder en verwerken schroeven tot 8×300 millimeter moeiteloos. Per acculading van de Li-Ion-accu’s kunnen maximaal 750 schroefverbindingen (5×40 millimeter in zacht hout) worden uitgevoerd. Andere eigenschappen zijn een massief metalen drijfwerk met twee versnellingen, een maximaal draaimoment van 60 Nm en 24 draaimomentstanden plus boorstand. De FEIN ASB beschikt bovendien over een axiale klopfunctie – ideaal voor boren en schroeven in alle materialen.

ASCD
De robuuste en krachtige FEIN ASCD heeft een 4-polige DC-motor met overbelastingsbeveiliging en bereikt een maximaal sterk draaimoment van 250 Nm. Door de korte en lichte constructie komen de slagschroevendraaiers op een totale lengte van slechts 148 millimeter en een gewicht van 1,5 kilogram. Met ½-inch-vierkant- of ¼-inch-zeskanthouder en een radiale klopfunctie kunnen schroefdiameters tot 10 millimeter of M16 worden verwerkt. Het bijzondere voordeel van slagschroevendraaiers is gelegen in het bevestigen en losdraaien van schroeven zonder terugslag. Bij de dealer zijn de accuslagschroevendraaiers voor een prijs vanaf 339 euro (vrijblijvende adviesprijs excl. btw) verkrijgbaar.

Professionele combisets

De nieuwe FEIN accuschroefmachines zijn ook in sets met een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar. De professionele combiset ‘Renovatie’ voor 429 euro (vrijblijvende adviesprijs excl. btw) bevat de accuklopboorschroefmachine met twee versnellingen ASB en het origineel van de oscillerende elektrische gereedschappen, de FEIN accu-MultiMaster. Beide machines zijn uitgerust met 14,4-volt-accupacks met 4 Ah. Eveneens bij de levering inbegrepen is een E-Cut Long-Life zaagblad. In de professionele combiset ‘Schroefverbindingen’ voor 399 euro (vrijblijvende adviesprijs excl. btw) zijn de accuschroefboormachine met twee versnellingen ABS en accuslagschroevendraaier ASCD, allebei inclusief 18-volt-accupack met 2 Ah, samengevoegd. Beide sets worden inclusief snellaadapparaat in een kunststof koffer geleverd.

Prijzenspel
Van 1 november tot en met 30 november 2013 kunnen geïnteresseerden deelnemen aan het online-prijzenspel van de FEIN accuschroefmachines. Meer informatie vanaf september op: http://www.fein.com/drills.

RHH Rotterdams Handelshuis B.V.
www.rhh.nl of www.fein.nl