Slimme Boomhutten opgeleverd

Artikel delen

RCN vakantieparken onthult nieuwe boomhutten. Als je kinderen het naar hun zin hebben kom je zelf ook aan dat ene uitdagende boek toe waarvan de cover je al drie maanden vanaf de stapel ‘ongelezen’ toelachte.

Wat komt er kijken bij het maken van zo’n nostalgische boomhut. Wat normaal recht is, moet hier net een beetje scheef zijn. Het valt niet mee voor een bouwer waar alles altijd haaks en recht moet zijn, om dat quasi toevallig te realiseren. Niet zo scheef dat het gaat storen, maar wel dusdanig en willekeurig dat het heel natuurlijk wordt. Bewuste maatafwijkingen met een kleine tolerantie.

ZBO
De boomhutten worden vervaardigd door Slimbouwen lid ZBO uit Veghel. ZBO produceert voorlopig een serie van 35 bewust scheve hutten. Nu voor de negen parken die RCN in Nederland beheert, wellicht in de toekomst ook voor het buitenland. Dan wordt het een industrieel exportartikel. Ze waren in juni op RTL 8 en ook RTL 5 al in een commercial van RCN te bewonderen. Live beleven is nog leuker, maar dan moet u een weekje boeken.