Betonvormgeving op Beton Vakdagen

Artikel delen

Beton biedt ongekende vormgevings- en gebruiksmogelijkheden. De samenstelling en kwaliteit maken het mogelijk licht en slank te construeren én speciale vormgevingselementen te introduceren. Die mogelijkheden en voordelen zijn te ervaren op de stand van NOE-Betonvormgeving tijdens de Beton Vakdagen.

Die inspiratie kan onder meer worden opgedaan aan de hand van de digitale 2D of 3D technieken die NOE biedt voor profilering van betonoppervlakken. Steeds meer ontwerpen worden in 3D vormgegeven, waardoor een snelle vertaalslag naar een bekisting, mal of model mogelijk is. Door direct uit het toegeleverde digitale model te werken, is daarbij een juiste geometrie van het oppervlak gewaarborgd.  Op deze wijze zijn in de afgelopen jaren al meerdere bijzondere bekistingen, mallen en projectstructuren vervaardigd. Op de stand van NOE-Betonvormgeving kan kennis worden gemaakt met een aantal voorbeelden hiervan.

Verder toont NOE-Betonvormgeving onder meer een selectie uit het programma NOEplast-matten, die tevens kunnen worden bewerkt door middel van zagen of frezen. Deze matten zijn duurzaam waardoor er probleemloos tientallen producten mee kunnen worden vervaardigd. Naast een groot aantal standaardmatten biedt NOEplast ook ruimte voor individuele wensen: van zachte houtschakeringen, natuurlijke vormen en abstracte motieven tot markante gebouchardeerde structuren en kunstig gevormde reliëfstructuren.
Tenslotte toont NOE-Betonvormgeving tijdens de Beton Vakdagen ook NOEliner. Deze profielmatten zijn gemaakt van slijtvast PVC en hebben een niet-waterabsorberend rugweefsel dat zich zeer goed laat verlijmen op een vlakke ondergrond. NOEliner is hoofdzakelijk bedoeld om een antislipstructuur te verkrijgen op beloopbare vlakken, zoals galerijen, balkons, trappen en bordessen. Het materiaal leent zich ook uitstekend om met behulp van NOE’s geavanceerde snijplotter van 3 x 7 meter, allerlei creatieve vormen in beton tot uitdrukking te brengen.

NOE-Betonvormgeving b.v.
www.betonvormgeving.nl
Standnr. 427