Compacte montagerobot voor lasten tot 600 kg

Artikel delen

Van de kleinere Winlet 350 glasrobot zijn er inmiddels diverse in gebruik bij montagebedrijven, kozijnfabrikanten en gespecialiseerde verhuurbedrijven. Gebaseerd op het ontwerp van de Winlet 350 is er nu de Winlet 600 met een aanzienlijk grotere capaciteit van 600 kg en een aantal nieuwe kenmerken. 

Het nieuwe lastbewakingssysteem meet continu de druk op de achterwielen. Als deze te laag wordt zal het systeem automatisch de hydraulische functies blokkeren en alleen die bewegingen toestaan die de last dichterbij brengen. Dit systeem zorgt voor een hoger veiligheidsniveau en bijkomend voordeel is dat de Winlet 600 hierdoor ook ingezet kan worden met minder contragewicht in situaties waar de gronddruk beperkt is.
Door toepassing van het nieuwe kantelframe kunnen nu ook lasten vanaf de grond opgenomen worden en met het kruisframe kunnen de zuigers eenvoudig en snel aangepast worden aan het oppervlak van de last. Tevens bestaat de mogelijkheid om meerdere zuigers te plaatsen of de zuigers te vervangen. Hiermee kan de montagerobot ingezet worden voor andere materialen, zoals graniet, beton, tegels, gipswanden, branddeuren en staal- of houtplaten.

Uitgebreide mogelijkheden
Rijden over obstakels, zoals drempels en het nemen van hellingbanen, is geen probleem dankzij de krachtige AC-transaxle aandrijving op beide voorwielen. Het stuurwiel aan de achterzijde heeft nu twee vol geschuimde brede rubber banden voor een lagere gronddruk. Door de stuuruitslag van 90 graden kan de Winlet 600 ook eenvoudig door krappe ruimtes gemanoeuvreerd worden. 
Met de vier hydraulische functies kunnen de vacuümzuigers in iedere gewenste positie geplaatst worden: op- en neer, in- en uitschuiven, 180 graden kantelen en heffen-zakken. Verder heeft de montagerobot nog drie handmatig bediende functies: zijdelings draaien, verschuiven en roteren. Door toepassing van een vacuümrotor kan met deze laatste functie de last onbegrensd 360 graden gedraaid worden.     
Via een uitneembaar bedieningspaneel zijn alle aangedreven functies zeer nauwkeurig te bedienen. Voor de elektrische aandrijving heeft de machine twee onderhoudsvrije accu’s. Het opladen hiervan gebeurd via een 230 V aansluiting en de geïntegreerde lader met aansluitkabel. Met de energie spaarfunctie kan de robot met geladen accu’s een volledige werkdag ingezet worden. De lengte van de machine is 1.580 mm, de breedte is 875 mm. Het totaalgewicht is 1.060 kg, inclusief afneembare contragewichten.

Monta-Rent Bouwlogistiek BV, Beverwijk, (0251) 21 81 88, www.montarent.nl