Dakpan slimmigheden

Artikel delen

Nelskamp dakpannen meldt als productnieuws dat de Nibra vlakke keramische dakpan model G-10 vernieuwd is. Grote voordeel is dat de nieuwe G-10 nu ook een Duits model gevelpan meekrijgt met een hele en een halve gevelpan.

Hiermee is direct vanaf de zijkant in verband in te dekken en ontstaat er geen zijdelingse baan. Dit leidt tot een groot prijsvoordeel omdat de halve pannen overbodig worden. Natuurlijk blijft het Nederlands model gevelpan ook beschikbaar. Wel wordt aangetekend dat de positie van de ophangnokken is aangepast en ‘oud en nieuw’ om die reden niet door elkaar kunnen worden gebruikt. Verder omvat de vernieuwing een uitsparing aan de achterzijde van de pan om zodoende te kunnen werken met de zogenoemde Multiklikhaak. Twee pannen worden met één haak verankerd, waarbij de pan zowel in de kop als onderaan geklemd zit. Schroeven zijn niet meer nodig en pannen met een schroefgat evenmin. Bij verticale toepassing c.q. gevelbekleding is dit een uitkomst.

Informatie: www.nelskamp.nl