Flexibele lichtgewicht vloerconstructie

Artikel delen

De toepassing van de Airdeck vloer zorgt voor een belangrijke besparing in de hoeveelheid in het werk te storten betonmortel en staal. Deze besparingen kunnen oplopen tot 30%. Airdeck is een in twee richtingen dragende vloerconstructie.  Deze traditioneel gewapende breedplaatvloer is voorzien van gerecyclede kunststof boxen wat tal van voordelen met zich meebrengt.

Door het toepassen van Airdeck kunnen balken of andere ondersteuningsconstructies lichter uitgevoerd of weggelaten worden. Als gevolg daarvan is ook een lichtere fundering mogelijk. De totale gewichtsbesparing van een gebouw kan zo oplopen tot 50%. De materiaalbesparing wordt bereikt door toepassing van zogenoemde geïntegreerde Airboxen, vervaardigd uit gerecycleerd polypropyleen. Deze gewichtsbesparende, holle elementen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende hoogtes, afhankelijk van de gewenste vloerdikte.
Een randbekisting aanbrengen op de bouwplaats is een tijdrovende aangelegenheid. De Hoop Pekso kan een kant en klare ingestorte stalen randbekisting met de vloerconstructie meeleveren. Zodoende kan het beton direct op de juiste vloerhoogte worden gestort.

Safety First

Veiligheid op de bouwplaats staat steeds meer in de schijnwerpers door de continu strengere wet- en regelgeving. Met de Airdeck vloer speelt De Hoop Pekso hierop in, omdat de constructie zeer stabiel is en goed beloopbaar. De Airboxen hebben namelijk een vierkante bovenzijde en kunnen een puntbelasting dragen tot 180 kg. Het aanbrengen van installaties of het plaatsen van bovenwapening en koppel- en voegwapening wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.
Door de stalen randbekisting te combineren met ingestorte houders voor valbeveiliging kan steigerloos gebouwd worden. Zodra de vrachtwagen op de bouw aankomt, kunnen de hekken direct in de instorthulzen worden geplaatst. Vervolgens wordt de vloer, inclusief veiligheidshekken, in het werk gehesen en gemonteerd. Een effectieve valbeveiliging is hiermee binnen no time gerealiseerd.

Integratie van installaties
Rondom de Airboxen is er voldoende ruimte om installaties als leidingen voor elektriciteit en betonkernactivering te monteren. Als grotere installaties nodig zijn voor bijvoorbeeld ventilatieleidingen, kan ervoor gekozen worden om een Airbox weg te laten waardoor de noodzakelijke ruimte gecreëerd wordt.

De Hoop Pekso
www.dehoop-pekso.nl
Hal 1, standnr. 117