Functierijke en betaalbare warmtebeeldcamera’s

Artikel delen

FLIR Systems lanceert de nieuwe FLIR Ex-Series: functierijke en betaalbare warmtebeeldcamera’s met prijzen vanaf € 995,- (excl. Btw). Deze warmtebeeldcamera’s zijn ideaal voor elektrische en mechanische inspecties. Het vermogen om potentiële knelpunten te detecteren betekent dat installaties snel en gemakkelijk kunnen worden geïnspecteerd en storingen vermeden kunnen worden. Gebouwinspecteurs kunnen met deze warmtebeeldcamera’s isolatieverliezen opsporen, vloerverwarming inspecteren en vele andere afwijkingen in gebouwen signaleren.

FLIR Ex-serie warmtebeeldcamera’s zijn eenvoudig te bedienen en geven temperatuurinformatie over elke pixel van het warmtebeeld. Deze camera’s zijn daarmee een betaalbaar alternatief voor een spotpyrometer.
Met een vaste focusvrije lens is de FLIR Ex-Serie eenvoudig te bedienen. Ze zijn ontworpen voor beginnende gebruikers, en met metingen van temperaturen tot +250 ° C, produceren ze onmiddellijk, ‘point-and-shoot’ JPEG warmtebeelden met alle gewenste temperatuurgegevens. Een ingebouwde visuele camera maakt controles en inspecties sneller en eenvoudiger. Het visuele beeld wordt vaak gebruikt als referentie tegen het warmtebeeld. FLIR’s gepatenteerde MSX-technologie levert real-time warmtebeelden op van hoge kwaliteit. Het resulteert in heldere warmtebeelden, snellere doelwitoriëntatie en duidelijkere rapporten. Alle FLIR Ex-serie camera’s wegen slechts 575 gram, en zijn gemakkelijk mee te nemen in een heuptas.

Rapportage en analyse software inbegrepen
FLIR Tools software is als gratis download beschikbaar voor alle Ex-Serie gebruikers. Met FLIR Tools kan de gebruiker warmtebeelden importeren naar een PC voor standaard rapportages en analyses van de bevindingen. De belangrijkste kenmerken van FLIR Tools:
•    Opmaken, verplaatsen en het aanpassen van meetinstrumenten op elk warmtebeeld.
•    Een afbeeldingsoverzicht maken in PDF.
•    Kopteksten, voetteksten en logo toevoegen aan rapporten.
•    Filters toepassen bij het zoeken naar specifieke warmtebeelden.

Voor degenen die meer analysemogelijkheden nodig hebben is er FLIR Tools+ als optie.

FLIR Commercial Systems, Meer (B), (+32) 3665 5100, www.flir.com