fbpx

Gatzaag voor diepere gaten

Artikel delen

Voorjaar 2012 introduceerde ProFit het Click & DrillTM systeem dat de gatzaaghouder overbodig maakt. Het assortiment is recent uitgebreid met de MPL gatzaag (MultiPurpose Long), die een zaagdiepte bereikt van 152 mm. Hiermee kan in enkele seconden een gat worden gemaakt in een dikke houten balk of baksteen.

Tot nu toe was er geen oplossing om in een keer snel door een dikke houten balk te zagen. Met de MPL gatzaag met hardmetalen tanden kan dit wel. Ook maakt hij in een keer een gat in een baksteen, waarmee de gatzaag het veel goedkopere alternatief is geworden van de diamantzaag. De MPL gatzaag heeft een lengte van 165 mm, met een diameter van 32 mm tot en met 210 mm. Eerst wordt voorgeboord met een 200 mm lange hout- of steenboor (10 mm). Nadat de geleidepen met gatzaag in het centreergat is gestoken, wordt het gat geboord. De gatzaag is te gebruiken in hardhout, hout en aanverwante materialen zoals mdf, spaanplaat en in steensoorten als gipsbeton, baksteen, wandtegels en kunststof. De gatzaag werkt driemaal langer en vijfmaal sneller dan de gemiddelde bimetaal gatzaag. Op Profit’s YouTube kanaal staan twee video’s over het doorboren van hout en baksteen met de MPL.

Tijd besparen
Snel wisselen van gatzaag en daarnaast de zaagprop eenvoudig verwijderen zonder gatzaaghouder is een uitkomst voor iedere professional die in hout, steen, kunststof of metaal boort. Wie een centreerboor in de gatzaag plaatst, kan direct boren. De zaagprop komt vrij door na het boren de gatzaag naar achter te klikken. Dit is een radicale verbetering die ergernis en tijd scheelt. De gebruiker bespaart gemiddeld 15% op de totale aanschaf, omdat slechts een centreerboor nodig is en geen gatzaaghouder.

Assortiment ProFit
Het ProFit’s assortiment bestaat ondertussen uit multipurpose gatzagen voor sneller zagen en een langere levensduur, bimetaal gatzagen met speciale tanden en extra spaanhoeken voor een beter resultaat in metaal, diamond dry gatzagen met centreerboor die niet uitschiet bij het aanzetten, de Endura die een elektromagnetische boorstandaard overbodig maakt en nu de MPL. Alle ProFit gatzagen zijn met een gewone handboormachine te gebruiken en de meeste zijn voorzien van het Click & Drill systeem.