Kennis delen op Bouw Compleet Venray

Artikel delen

Kennisuitwisseling en duurzaamheid staan centraal tijdens alweer de derde editie van Bouw Compleet Venray die plaatsvindt van 5 tot en met 7 november 2013 in Evenementenhal Venray. Er is een uitgebreid kennisprogramma samengesteld, verdeeld over drie themadagen. Tijdens Bouw Compleet Venray is er ook weer een Klein Transport Plein. Tot slot vindt gelijktijdig de vakbeurs MONUMENT plaats in Evenementenhal Venray. Kortom; genoeg redenen om deze beurs te bezoeken!

Evenementenhal Venray organiseert op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 november 2013 de derde editie van Bouw Compleet Venray. Na de succesvolle vorige edities hebben veel oud exposanten zich weer ingeschreven voor de komende editie. Beursorganisator Frank Groenewegen: ‘De eerste twee edities hebben gezorgd voor een solide basis voor de toekomst van deze beurs. Veel deelnemers zien met deze beurs nieuwe mogelijkheden om klanten uit zuidoost-Nederland en Duitsland te ontmoeten. Net zoals in Gorinchem en Hardenberg werken we ook hier met de full-service formule. Exposanten hoeven zelf niet te cateren op hun stand, alles wordt geregeld en de sfeer op de beursvloer is goed en laagdrempelig. Verder zijn er 4.000 gratis parkeerplaatsen.’
Deze vakbeurs richt zich met name op aannemers, gemeentevertegenwoordigers, werkvoorbereiders, timmer fabrikanten, meubelfabrikanten, jachtbouwers, architecten, onderhoudssectoren, woningbouwverenigingen en interieurbouwers. De exposanten presenteren de (interieur)bouwbranche, afvoegmaterialen, hoogwerksystemen, gereedschap, houtbewerkingsmachines, projectmeubilair, (kunststof) profielen, schuur- en freestechniek en afzuiginstallaties.

Kennisprogramma

ZZP EVENT
De eerste dag van de beurs ( dinsdag 5 november 2013) staat in teken van de zzp’er. Eén van de sprekers is de belastingdienst. Zij praten u bij op het gebied van: Uren en ondernemersfaciliteiten, financiële administratie en Auto en bedrijfsbus. Hiernaast gaat de VLOK in op algemene zaken als acquisitie.

Cobouw Kosteninformatie
Kosteninformatie geeft u op de eerste beursdag in de Kennissessie ‘Slimmer kostenramen en calculeren’ een aantal praktisch toepasbare tips waardoor u scherper en beter onderbouwd tot een raming, begroting of calculatie kunt komen. Hierdoor bespaart u tijd en kosten!

Slimmer bouwen met BouwTotaal

Woensdag wordt ingevuld door de officiële mediapartner BouwTotaal. In het kenniscentrum op de beursvloer worden diverse lezingen gehouden. Jan van der Doelen (senior Sectormanager Bouw, Onroerend Goed & Leisure bij ING Nederland) gaat in op de kansen in de bouwsector. Bouwkostendeskundige Ed de Rechteren van Hemert (Multi Consultants) gaat in op slim calculeren en begroten van bouwwerken conform de nieuwe NEN 2699 ‘Investerings- en exploitatiekosten van onroerende zaken’. Mr Frank Kerkhof (Alfa Accountants en Adviseurs) gaat in op alle aspecten rond bedrijfsopvolging.

Inspiratie voor bouwbedrijven

Woensdag hoort u vanaf 11.00 uur van Bol Adviseurs het antwoord op de vraag: Hoe kan ik extra rendement uit mijn bedrijf halen? Deze sessie vindt plaats voorafgaand aan de vakbeurs Bouw Compleet in de Evenementenhal in Venray. Een bezoek kost u niets en levert u veel op: nieuwe inspiratie en inzicht in kansen die, zonder dat u het wist, in uw bedrijf verborgen liggen.
Tijdens interactieve presentaties worden de deelnemers geïnspireerd en geïnformeerd door  organisatieadviseurs Eric Vos en Hans Sengers. Zij gaan in op het concept ‘bedrijfsstrategie’ en leren de deelnemers om naar hun eigen bedrijf kijken door de  bril van bijvoorbeeld bankiers, crediteuren en debiteuren. Dit werpt licht op kansen die eigenlijk in ieder bedrijf wel ergens verborgen liggen. Het programma sluit af met een gezamenlijke lunch. Daarna is er gelegenheid om na te praten en de beurs te bezoeken. Meer informatie over en aanmelden voor de gratis bijeenkomst kan via www.boladviseurs.nl/bouw.

Bouwberichten
Edwin Fillekes neemt u woensdag mee in de wijze waarop u hapklare bouwstenen krijgt om uw acquisitie op nieuwe opdrachten te verscherpen. Dit zal hij doen aan de hand van Cobouw Bouwberichten. U kunt selecties maken, waarmee u bouwprojecten inzichtelijk krijgt in uw specifieke bewerkingsgebied. Maar ook kunt u met behulp van de tools uw marktpotentie in kaart krijgen en houden.
Kees van Leeuwen gaat in op planmatige marktbewerking. Veel verkopers in de bouw werken hard en maken lange dagen. Het is bikkelen om omzetdoelstellingen te halen. De uitdaging als verkoper is echter niet om hard te werken, maar om lui en slim te zijn. Bouwberichten levert prachtige kansen op werk. Maar hoe gaat u daarbij planmatig te werk? Hoe gaat u bepalen welke Bouwberichten de meeste prioriteit hebben? Aan welke klanten en prospects gaat u welke aandacht geven? Het komt allemaal aan bod tijdens deze kennissessie.

BIM Congres
Op de laatste beursdag wordt er een BIM congres georganiseerd. Vier BIM-specialisten delen hun succesverhalen en kritische noten. Vanuit afzonderlijke disciplines wordt ingegaan op BIM, virtueel bouwen en de veranderende opgave bezien vanuit de BIM-adviseur (BrugVB), vanuit de opdrachtgever (Bloeii), vanuit de aannemer (De Vree en Sliepen) en vanuit de architect (Zeep). Tom Smeulders van Bloeii Advies & Ontwikkeling, Bruno Bartelds van BrugVB, directeur Ted van der Netten van Stigt van aannemersbedrijf De Vree en Sliepen en directeur Ronald van Aggelen van Zeep Architecten gaan hun successen met u delen.

Klein Transport Plein
Het Klein Transport Plein gaat in 2013 weer op tour naar Gorinchem, Hardenberg en Venray. Dit plein biedt ruimte aan exposanten met bestelauto’s tot 3.500 kg, aanhangwagens, bedrijfswageninrichting, ritregistratie, track&trace, dakdragers, laad/lossystemen, accessoires en nog veel meer. Er komen veel MKB-ondernemers en zzp’ers naar de vakbeurzen en die hebben allemaal transportmiddelen nodig. Bestelauto’s en aanhangwagens bepalen dan ook voor een aanzienlijk deel het beeld van het Nederlandse wegverkeer. Ondernemers kunnen simpelweg niet zonder het gemak dat een bedrijfswagen biedt. Op het Klein Transport Plein tijdens Bouw Compleet Venray praten exposanten de bezoekers graag bij over de nieuwste ontwikkelingen in deze branche. Van innovaties in de bestelauto- en aanhangwagenbranche tot veranderingen wat betreft milieu- en regelgeving.’