Keramisch boeiboord verbergt na-isolatie hellend dak

Artikel delen

In Nederland is tussen de overheid en betrokken partijen vastgelegd dat nieuwbouw vanaf 2020 energieneutraal moet zijn en dat er minimaal 300.000 bestaande woningen of gebouwen per jaar energiezuiniger moeten worden gemaakt. Er ligt dus een forse uitdaging voor de bouw. Bestaande bouw kan onder meer energiezuiniger worden gemaakt door aanvullend te isoleren. Bij bovendakse isolatie verhoogt echter het dak waardoor de gevelpan niet langer aansluit op de gevel. Monier introduceert daarom het keramisch boeiboord als oplossing voor dit herkenbare probleem.

Het speciale profiel overbrugt het hoogteverschil en zorgt voor de benodigde overlap op de gevelmuur. Het Monier keramisch boeiboord is duurzaam, onderhoudsvrij en universeel toepasbaar onder vrijwel alle modellen keramische gevelpannen. Monier levert het keramisch boeiboord standaard in drie kleuren: natuurrood, zwart geëngobeerd en blauw gesmoord. Deze kleuren sluiten aan bij het grootste deel van het assortiment keramische dakpannen. Hierdoor integreert het keramisch boeiboord visueel mooi met het dak en is het zowel een effectieve alsook esthetische oplossing.

Eenvoudige montage
Het keramisch boeiboord heeft een werkende lengtemaat van 33 cm. De werkende hoogte is circa 11,5 cm. Het profiel wordt mooi strak met een effectieve koude sluiting toegepast. Dankzij de standaard schroefgaten en de speciale Monier RVS 40 mm Torx schroeven zijn de keramische boeiboorden eenvoudig te monteren.  Alle tekeningen van het keramisch boeiboord en details van de gevelaansluitingen staan op www.monier.nl.

Monier B.V., Montfoort, (0348) 47 65 11, www.monier.nl