Metselkosten binnenwanden Poriso of Unipor snelbouwstenen

Artikel delen

Binnenwanden kunnen in zeer veel uiteenlopende materialen gemetseld en gelijmd worden. In dit artikel aandacht voor het metselen in vuilwerk van Unipor snelbouw blokken en stenen en Poriso Stuc poreuze stenen. Ter vergelijking ook het metselen in schoonwerk met Poriso Deco poreuze stenen.

Door  www.casadata.nl.

Unipor snelbouw blokken en stenen
De Bergmann Unipor snelbouwstenen en blokken zijn geschikt voor vuilwerk bij het metselen van binnenwanden en scheidingswanden. De snelbouwblokken of de snelbouwstenen zijn met klei, zaagmeel en water gemaakt. Ze regelen binnen de vochtigheid doordat ze vocht opnemen bij een te hoge vochtigheidsgraad en dit weer afgeven bij een te lage vochtigheidsgraad. Zo stabiliseren de blokken en stenen de kamertemperatuur en kamervochtigheid. Door hun grote fysieke massa (gebakken aarde) beschermen deze blokken en stenen ook goed tegen geluiden van buitenaf. Meer informatie over de Bergmann Unipor snelbouw blokken en stenen is verkrijgbaar bij Bouwcenter HCI in Hengelo Gelderland.

Porotherm Poriso Stuc en Deco stenen
Bij het toepassen van Porotherm Poriso ontstaat een volle binnenmuur steen met een laag gewicht en een hoge druksterkte van 10 N/mm2. Het gewicht van de 100/100 is 3,07 kg per stuk en van de 140/100 4,37 kg per stuk.
Bij een juiste verwerking en detaillering zijn de binnenmuren van deze stenen krimp- en scheurvrij. De binnenwand heeft een hoge geluidsabsorptie met samenhangende goede geluidwerende eigenschappen. Er gaan 40,8 stenen in een vierkante meter. Door de tandgroef verbinding kan men de Poriso Stuc binnenmuurstenen sneller verwerken. Meer informatie over de Poriso Stuc en Deco poreuze bakstenen is verkrijgbaar bij Wienerberger bv in Zaltbommel.

Bouwkosten
In de kostenberekeningen is uitgegaan van de uitvoeringstijden voor de werkzaamheden en van de bruto prijzen voor de materialen en producten zonder inkoopkortingen bij circa 5 of 100 m2 oppervlakte. Bij andere oppervlakten kunnen de uitkomsten anders zijn.
De kosten zijn exclusief profielen stellen, isolatiewerk, steigerwerk, veiligheidsvoorzieningen, materieelgebruik, bouwplaatskosten, transportkosten, afkomende materialen en stortkosten. De kosten zijn steeds uitgedrukt per vierkante meter oppervlakte. Elk kostenbedrag is gedetailleerd berekend met alle directe uitvoeringskosten van arbeid en materiaal. Het uurloon is zonder opslagen voor de bouwplaatskosten, algemene bedrijfskosten en winst en risico.
Meer richtprijzen van andere oppervlakten of  andere materiaaltoepassingen bij binnenmuren en van alle complete calculaties zijn na het inloggen op www.casadata.nl te zien. Deze calculaties kunt u dan ook meteen downloaden in Excel of importeren in het calculatieprogramma CasadataCalc en daar eenvoudig aanpassen.
Het regionale kostenniveau betreft de regio Oost Gelderland (postcode 7000 – 7100). Op www.casadata.nl ziet u het kostenniveau van uw eigen regio door het opgeven van de postcode. Bij de indirecte kosten is gerekend met een toeslag op de directe kosten van 17%. Dit toeslagpercentage bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico.

Meer dan 20.000 calculaties op www.casadata.nl
Voor betrouwbare richtprijzen van de bouw- en onderhoudskosten ga je naar www.casadata.nl. Daar vind je ruim 20.000 richtprijzen op basis van complete calculaties. Elke calculatie kun je na het inloggen direct  bekijken, downloaden, aanpassen of er een eigen begroting of offerte mee maken. 

Kijk voor de kostentabel in onze (digitale) uitgave.