Nieuwe dwarskrachtdeuvel als modulair systeem

Artikel delen

Constructeurs worden vaak geconfronteerd met de uitdaging om een eenvoudig te monteren en voordelige oplossing te vinden voor dwarskrachtoverdracht bij dilatatievoegen.  Met het nieuwe modulaire dwarskrachtdeuvel-systeem Egcodorn van Max Frank kan de constructeur de optimale dwarskrachtdeuvel toepassen op basis van de feitelijke dwarskracht en de voegbreedte.

Door te variëren met de deuveldiameter en de wapeningskorf komt men tot de meest economische oplossing. Een situatie met een dunne vloer, grote voeg en relatief hoge belasting stelt andere eisen aan het deuvelsysteem dan een dikke vloer, kleine voeg en lage belasting. Door gebruik te maken van de verschillende modules is een optimalisatie eenvoudig te realiseren.
Het Egcodorn systeem voldoet aan DIN 1045-1, Euro code 2 en de eisen voor brandwerendheid conform klasse F120.

Max Frank Nederland B.V.

www.maxfrank.nl   
Betonvakdagen Standnr. 431