Nieuwe ontkistingshoek en stortbordes

Artikel delen

Innovaties die NOE-Bekistingtechniek onder meer op Bouw Compleet laat zien, zijn de nieuwe NOE ontkistingshoek, het NOEtop stortbordes en de aluminium NOEprop staanders.

Ontkistingshoek
De nieuwe NOE ontkistingshoek  die tijdens de Beton Vakdagen wordt gepresenteerd, werd speciaal ontwikkeld als tijd- en kostenbesparende oplossing voor het opbouwen van bekistingen in liftkernen, trappenhuiskernen en andere beperkte ruimtes. Bij de ontwikkeling van het element is speciale aandacht besteed aan het snel en eenvoudig samentrekken en omzetten zonder de kernbekisting te demonteren.
De voordelen van het nieuwe NOE-element komen met name tot hun recht bij het ontkisten. Om te ontkisten wordt de hefboom aan de hefkop bevestigd en wordt de hoek samengetrokken waarna de bekisting van het betonoppervlak wordt gelost. De bekisting kan vervolgens in één beweging worden omgezet. Nog eenvoudiger is het om de kernbekisting weer terug te brengen in bekiste toestand. Hiertoe worden de hijsstroppen aan de hefkop van de bekistingshoek omgehangen. Bij het ophijsen van de bekisting door de kraan keert de kernbekisting automatisch weer in bekiste toestand terug en is daarmee direct gebruiksklaar.

Stortbordes
Het nieuwe NOEtop-stortbordes dat tijdens de Beton Vakdagen wordt getoond, laat zich eenvoudig monteren en is uitgevoerd met luik, waardoor de veilige opgang naar het stortbordes middels een ladder is gegarandeerd. Het stortbordes met luik wordt aan het nog liggende bekistingspaneel bevestigd met behulp van de gebruikelijke loopsteigerconsoles. Hierop wordt het bordes geplaatst en daarna bevestigd met veerpennen. Nadat een ladder aan het stortbordes is gemonteerd, worden vervolgens ook de leuningdelen aangebracht en kan het paneel rechtop worden geplaatst; klaar voor gebruik.

NOEprop ondersteuning
Tenslotte toont NOE-Bekistingtechniek tijdens de Beton Vakdagen ook de laatste innovaties binnen het NOEprop systeem. De aluminium stempels kenmerken zich door een gering gewicht en hoge draaglast tot 160 kN per staander. In combinatie met de NOEprop-frames vormen de staanders een flexibel en belastbaar ondersteuningssysteem. De frames zijn voorzien van de draaibare NOEclamp waardoor het mogelijk is het frame 90 graden te draaien. Hierdoor kan het frame zowel in de lengte als in de breedte worden ingezet. Recentelijk is het systeem uitgebreid met standaard bordessen voorzien van voorloopleuning en bijbehorende ladders. Dit om het opbouwen geheel volgens de geldende normen te kunnen uitvoeren.

NOE-Bekistingtechniek b.v.
www.noe.nl
Betonvakdagen Standnr. 414