Overkapping voor overspanningen tot 7 meter

Artikel delen

Tijdens Bouw Compleet in Hardenberg stelt AG. Plastics de nieuwe Climax Panorama overkapping voor overspanningen tot 7 meter voor. Dit geldt tevens voor de nieuwe goot Climax panorama voor.  Deze goot is speciaal ontworpen voor de overspanning van ruim 7 meter tussen twee palen. Als optie is er de geïntegreerde LED verlichting.

AG. Plastics uit Stasegem nabij Kortrijk heeft drie terrasoverkappinssystemen in het assortiment. Climax is een volledig op maat gezaagd, zelfdragend thermisch onderbroken alu-profielensysteem met een uitgebreid aanbod: verschillende drager-, zijdrager-, goot- en paaltypes. De afwerking gebeurt met rubbers of clipsen. Hellingsgraden van 5° tot 45° zijn mogelijk. De toepassingsmogelijkheden zijn groot: lessenaarsdak, zadeldak, waaiervorm, enzovoort.
Het Climax serredak kan worden uitgerust met een Skylux verandakoepel als ventilatiesysteem en een terrasheater met ingebouwde verlichting. Het dak wordt in de standaard kleuren Ral 9001 (crème wit), Ral 9010 (wit) en Ral 7016 structuurlak (antraciet grijs) geleverd. Alle andere RAL kleuren zijn eveneens mogelijk.

Climalite
Climalite is de budget versie van Climax. Het biedt een goede oplossing voor de uitbreiding van een woning, hetzij als afdak, carport of terrasoverkapping. Net zoals bij de Climax, worden zowel de Climalite profielen als de platen gratis op de correcte afmeting gezaagd.
De montage van Climax en Climalite gaat nu nog sneller. Nadat het dak voor u volledig op maat is gezaagd, plaatst men alle rubbers in de profielen en monteert men de profielen zoveel mogelijk voor.  ‘Beide handelingen worden gratis voor u uitgevoerd en betekenen een aanzienlijke tijdswinst op de bouwplaats’, stipt commercieel directeur Jan Desmet aan.

Pergolux
Pergolux is het derde terrasoverkappingssysteem. Het biedt ruime mogelijkheden voor montage op een houten draagstructuur. De afwerking kan gebeuren met coëx-rubbers of alu-clipsen. Er zijn vijf uitvoeringen in deze niet-zelfdragende reeks.
Alu is het meest economische systeem. Het maakt gebruik van aluminium profielen en eenvoudige epdm-rubbers als afwerking. Daarnaast is er Color, dat in kleur verkrijgbaar is. Therm en Color-Therm maken zowat 85% van de verkoop uit en bieden enorme bouwmogelijkheden. Voor het verwerken van glas van 8 tot 34 mm is er de Color-Therm Glass. Pergolux oogt bovenal mooi. De gelakte clipsprofielen hebben een afgeronde lijn. Deze aërodynamische look resulteert in een op en top trendy stijl. Alle afdekrubbers zijn afgewerkt met een gekleurde coëxlaag en een anti-rekdraad. Color-Therm Glass is verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. Met de nieuwe glasverbindingsprofielen koppel je twee stukken glas waterdicht af.
Het systeem is eenvoudig te plaatsen met een minimum aan gereedschap. Vooral het clips-systeem van de Therm, Color-Therm en Color-Therm Glass levert daaraan een opmerkelijke bijdrage. Het Pergolux verandadak kan trouwens ook uitgerust worden met een Skylux verandakoepel als ventilatiesysteem. 

Meerwandige polycarbonaatplaten
Naast de drie profielreeksen blijft AG. Plastics zich eveneens onderscheiden als leverancier van kunststofbeglazing met een hoge warmtereflectie, slagvast en met een goede brandwerendheid. Ook zijn er platen met een hoge isolatiewaarde, zoals de Top X verandaplaten die U-waarden kunnen bereiken tot 1,1 W/m2K. Binnenkort wordt het gamma verder uitgebreid met 32 mm platen met een U-waarde van 1 W/m2K! 
Tot slot stelt het bedrijf op Bouw Compleet in Hardenberg hun nieuwste product voor: EcoLED. Dit is discrete verlichting voor terrasoverkapping of serres. EcoLED bestaat uit twee lichtstroken die aan beide zijden in de Top-X 16 mm plaat geïntegreerd is. Door de LED-technologie is het energieverbruik slechts 3,6 W/h per meter.  Een transformator voedt de verlichting.

AG Plastics NV
www.agplastics.com