Samentrekeffect door veranderende voldraadspoed

Artikel delen

De HECO-UNIX© heeft door haar veranderende voldraadspoed al bij het inschroeven een samentrekeffect. Daarmee kunnen schroeven met voldraad ook worden gebruikt bij hout-hout verbindingen zonder dat deze moeten worden voorgespannen. Deze schroefdraad kan daardoor voor toepassingen van zowel deeldraad als voldraad worden gebruikt. Hierdoor kan het assortiment worden verkleind.

De combikop heeft achtersnijdende freesribben voor het eenvoudig verzinken en kan daarmee ook voor beslag worden gebruikt; het oppervlak wordt niet beschadigd.
De HECO-UNIX© is verkrijgbaar in zowel de Plus uitvoering (met Plus punt) als in de Top uitvoering (met Topix punt). De HECO-UNIX-Plus© heeft een vertanding op de punt en grijpt direct aan, met name in harde oppervlakken en is universeel toepasbaar en geschikt voor alle materialen. De HECO-UNIX-Top heeft freesribben op de punt waardoor er een aanzienlijke vermindering is van het splijteffect. Daardoor kan deze schroef zonder voorboren worden toegepast in onder andere hardhout.
Het assortiment is recentelijk uitgebreid met de HECO-UNIX-Top© gevelschroef (RVS); de HECO-UNIX-Top© vloerschroef en de HECO-UNIX-Plus© vloerplaatschroef.

HECO-Schrauben GmbH & Co
www.heco-schrauben.de