Tilhulp voor lasten boven 50 kg

Artikel delen

Tillen op de bouwplaats blijft een onderwerp dat nog steeds veel aandacht vraagt. Is het gewicht van de last boven 50 kg, dan moet er een hulpmiddel toegepast worden. Daar zit juist het probleem, want bij het tillen van een glasplaat of paneel van net boven 50 kg is het al snel: ‘Dat doet we toch even snel met de hand?’ Reden voor Muyen BV, als leverancier van Tilhulpen, om praktische en licht uitgevoerde hulpmiddelen te bedenken, waar mensen snel mee kunnen werken.

Er is inmiddels een ruime keus aan hijsmiddelen voor gewichten tussen 50 tot 150 kg. Deze hijsmiddelen zijn klein en licht uitgevoerd. In de praktijk levert dat uiteindelijk alleen maar grote voordelen op. Medewerkers worden minder belast en worden minder snel moe, er wordt veilig en verantwoord gewerkt en vaak zijn er minder mensen nodig om een ruit te plaatsen.
De uitschuifbare hijswagen op bijgaande foto is een mooi voorbeeld van een eenvoudige tool om glas, deuren of panelen te plaatsen. Het apparaat is uitschuifbaar van 1950 mm naar 2800 mm, is geheel demontabel en dus makkelijk mee te nemen. Deze tilhulp is ook geschikt om panelen te plaatsen op plafondhoogte, omdat het apparaat volledig op zichzelf staat.

Muyen BV
www.muyen.com of www.tilhulpmiddelen.nl .