Uitbreiding L-Boxx-systeem met I-Boxx Rack

Artikel delen

Bosch breidt het L-Boxx-systeem voor het transport en het opbergen van elektrisch gereedschap uit met een nieuwe module: het I-Boxx Rack. Dit is een klikbare, kastachtige houder voor schuifladen of I-Boxx’en, die praktisch onbegrensd zijn te combineren en uit te breiden. De I-Boxx Racks kunnen zowel onder elkaar, als met klassieke L-Boxx’en en LS-Boxx’en aan elkaar geklikt worden.

Met het complete L-Boxx-systeem zijn telkens nieuwe combinaties mogelijk, waarvan professionals op de bouwplaats kunnen profiteren: zij kunnen het gereedschap, het materiaal en de accessoires die zij nodig hebben persoonlijk en flexibeler dan vroeger samenstellen. Sinds de introductie heeft Bosch het L-Boxx-systeem meer dan 2,4 miljoen keer verkocht en continu doorontwikkeld. Naast de klassieke L-Boxx is er tegenwoordig de LS-Boxx als variant met schuifvakken, indeelbare assortimentskoffers en inzetboxx’en, waarin kleine onderdelen, zoals schroeven en pluggen, overzichtelijk en netjes gesorteerd, bewaard kunnen worden.

I-Boxx Rack
Het nieuwe I-Boxx Rack is leverbaar in twee varianten: met en zonder koppelhendel. De variant met koppelhendel kan na het vastklikken te allen tijden weer losgemaakt worden, terwijl de variant zonder koppelhendel speciaal geschikt is om van meerdere racks een gesloten kastblok te bouwen. Als men als onderste element een rack met koppelhendel kiest, dan kan het gehele blok flexibel en zonder moeite als L- en LS-Boxx met de rest van het systeem worden verbonden. Andere I-Boxx-componenten zijn de schuiflade LS-T 72 met een hoogte van 72 millimeter, die in het rack geschoven wordt, en een deksel met draagbeugel. Hij is geschikt voor belastingen tot 100 kilogram, en maakt het voor professionals mogelijk om samengestelde rackblokken gemakkelijk en eenvoudig te vervoeren.
De I-Boxx Racks passen net als de L-Boxx zonder adapter in het TÜV-geteste voertuiginrichtingssysteem van Sortimo. Bovendien zijn samengeklikte racks met behulp van de L-Boxx-rollers of de L-Boxx-transportkar gemakkelijk naar en van de werkplek op de bouwplaats te vervoeren. De schuiflade LS-T 72, evenals de reeds in het assortiment verkrijgbare I-Boxx’en, kunnen tijdens het transport niet uit het rack vallen: zij zijn in de geleiderails vastgeklikt.
Het I-Boxx Rack is in de vakhandel verkrijgbaar met koppelhendel voor een adviesprijs van 26,00 euro,     zonder koppelhendel voor 22,50  euro. De bijbehorende schuiflade LS-T 72 kost 11,00 euro, het deksel voor het I-Boxx Rack 29,50 euro. Een set van een driedelig blok dat bestaat uit een deksel, twee I-Boxx Racks zonder koppelhendel en een I-Boxx Rack met koppelhendel kost 86,00 euro. Alle prijzen zijn excl. BTW.

Robert Bosch GmbH, Bosch Power Tools, www.bosch-professional.nl