Vernieuwd programma verlichting bespaart 60% energie

Artikel delen

De verbeterde serie geïntegreerde verlichting van Saint-Gobain Ecophon verbruikt nu aanzienlijk minder energie dankzij LED-technologie. Ecophon ‘Dot’, ‘Square 43’ en ‘Line’ waren in 2004 de eerste lichtoplossingen die volledig in het akoestisch plafond geïntegreerd konden worden. Ze waren al meteen geliefd bij architecten vanwege hun strakke en esthetische design. De drie nieuwe LED-versies baseren zich op het originele compacte en geïntegreerde ontwerp, maar zijn zeer energiezuinig en geven een besparing van 60% W/m² ten opzichte van traditionele verlichting.

De vernieuwde verzonken armaturen hebben een levensduur van 50.000 uur terwijl er 50% minder units nodig zijn om hetzelfde lichtniveau te bereiken als de armaturen van de eerste generatie. De LED-units zijn ideaal voor toepassing in kantoren maar kunnen eigenlijk in elke ruimte worden toegepast waar een subtiele en tegelijk effectieve verlichting gewenst is. De armaturen integreren naadloos in de geluidsabsorberende Ecophon plafondsystemen (Geluidsabsorptieklasse A).
Joeri Decae, Busines Unit Manager van Ecophon, zegt: ‘Door de snelle technologische ontwikkelingen sinds de lancering van het eerste  Ecophon Lighting ™ programma, kunnen we nu sterk verbeterde energiezuinige producten bieden zonder afbreuk te doen aan het esthetische ontwerp. We maakten het diffuse paneel transparanter en pasten de armatuurbehuizing iets aan voor een meer natuurlijke lichtstroom.’
‘Onze vernieuwde reeks verlichtingsproducten biedt volledig geïntegreerde oplossingen, ontwikkeld voor toepassing in het Ecophon Focus akoestische plafondsysteem met kantafwerking Dg, Ds en E.  De pure strakke afwerking met de Akutex FT coating zorgt voor een naadloze combinatie van akoestiek en verlichting. Het Focus-systeem had zich al bewezen op het gebied van ontwerp en functionaliteit. Met deze nieuwe versie krijgen architecten en bestekschrijvers een strakke plafondafwerking met verlichting met een veel langere levensduur.’

Saint-Gobain Ecophon, Etten-Leur, (076) 502 00 00, www.ecophon.nl