Vloerplaatschroef zorgt voor stabiele, niet krakende vloer

Artikel delen

De Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben heeft de HECO-UNIX productfamilie uitgebreid met de HECO-UNIX vloerplaatschroef. Deze voldraadschroef is speciaal ontwikkeld voor de bevestiging van vloerplaten en staat garant voor een stabiele ondervloer die niet kraakt. Bovendien zorgt de speciale punt van de schroef voor een extra snelle montage.

Wanneer een nieuwe vloer gelegd wordt heeft deze een solide ondervloerconstructie nodig voor het beste resultaat. Om bijvoorbeeld te voorkomen dat vloerspaanplaten of vloerplanken minder stabiel worden of dat de vloer gaat kraken, gebruiken vloerenleggers meestal vol- én deeldraadschroeven om de vloerplanken te bevestigen. Het gebruik van twee verschillende soorten schroeven is echter erg arbeidsintensief. Dankzij de HECO-UNIX vloerplaatschroef is dat niet meer nodig en kan de montagetijd met 50% gereduceerd worden. De schroef combineert namelijk de eigenschappen van een vol- en deeldraadschroef. De afnemende stijging van de spoed van de voldraadschroef trekt de houten bouwdelen van de ondervloer namelijk automatisch samen en fixeert deze over de schroefdraad. Hierdoor vormen de vloerplaten samen een stevige en stabiele ondervloer en kunnen de vloerplanken snel en duurzaam op de onderconstructie bevestigd worden, zonder dat de vloer gaat kraken.
Dankzij de speciale spits van de vloerplaatschroef kan de schroef snel en gemakkelijk gemonteerd worden. De gekartelde punt grijpt zich meteen vast in het hout, vooral als de oppervlakte hard is zoals bij OSB- en spaanplaat. Door de freesribben aan de onderkant van de schroefkop verzinkt de schroef gemakkelijk in het hout en is een glad oppervlak het resultaat.
De HECO-UNIX vloerplaatschroef beschikt over een Europees Technische Goedkeuring en een CE-markering. De schroef heeft een T-drive en is verkrijgbaar in de afmetingen 4,5 x 50 / 60 / 70 / 80 mm.

HECO-Schrauben GmbH & Co, Schramberg (D), (0049) 7422 989 0, www.heco-schrauben.de