Wastafels voor kinderen en rolstoelgebruikers

Artikel delen

Sphinx lanceert diverse nieuwe typen wastafels. De serie Sphinx 300 Kids is speciaal ontwikkeld om kinderen op een veilige manier spelenderwijs kennis te laten maken lichaamsverzorging. Met kindvriendelijke, kleurrijke wastafels, closets, zittingen en kranen zijn kleine kinderen in staat zelfstandig het closet te gebruiken en de handen te wassen. Verder zijn er drie nieuwe wastafels, ter completering van de serie Sphinx 300 Varicor®. Twee innovatieve, elegante rolstoelwastafels die geschikt zijn voor de inrichting van een barrièrevrije badkamer of sanitaire ruimte en een wastrog voor sanitaire ruimten in de industriële of recreatieve sector.

Sphinx 300 Kids kenmerkt zich door een hoog pleziergehalte met een speels design en doordachte functionaliteit. Naast de wastafel die plaats biedt aan één kind en het speel- en waterlandschap voor vier kinderen, is er nu ook een praktische dubbele wastafel met twee wasplaatsen op gelijke hoogte. Met deze varianten kan de sanitaire ruimte voor kinderen naar wens worden ingericht.
De nieuwe, dubbele wastafel heeft een zachte golfvorm met afgeronde hoeken. De wastafel is uitgevoerd in het warm aanvoelende Varicor®. Door de geringe voorsprong van 41,5 cm en het golfdesign is de kraan goed bereikbaar voor kleine kinderhandjes. Sphinx 300 Kids biedt een keuze uit een kleurrijke eenhendel mengkraan of een sensorkraan.
De wastafel meet 900 x 415 mm en is uitgevoerd in helder wit. Voor een speels accent kan de wastafel worden voorzien met optionele voor- en zijpanelen in de kleuren blauw of rood. De panelen zorgen voor een glad, gesloten geheel zonder kieren of openingen.

Sphinx 300 Varicor® wastafels
Sphinx introduceert verder drie nieuwe wastafels, ter completering van de serie Sphinx 300 Varicor®. Twee innovatieve, elegante rolstoelwastafels en een wastrog voor de industriële of recreatieve sector. De wastafels zijn uit één stuk gegoten uit de onderhoudsvriendelijke en zacht aanvoelende minerale kunststof Varicor. Alle drie de producten voldoen aan de CE-keur DIN EN 14688. De wastafels voldoen daarnaast aan de eisen voor barrièrevrije producten volgens DIN 18040. De wastrog voldoet aan de ISO-norm 19712.
De rolstoelwastafels zijn voorzien van royale aflegvlakken aan beide zijden en ondiepe waskommen. Ze zijn optioneel verkrijgbaar met een multifunctionele uitsparing aan beide zijden. Deze kan dienen als handdoekhouder en als greep voor rolstoelgebruikers. Met het oog op hygiëne en esthetische uitstraling is het overloopgat achterwege gelaten. Aan de achterzijde zijn de wastafels voorzien van een opstaande rand met waterkerende vormgeving. Sphinx 300 Varicor® is bij uitstek geschikt voor gebruik in hotels, restaurants, scholen en andere druk bezochte sanitairruimtes.
De nieuwe wastrog uit Varicor is ontwikkeld voor sanitaire ruimten in de industriële of recreatieve sector. Het product is uitermate solide en eenvoudig te onderhouden. De ergonomische vormgeving, met onder meer een naar voren toe schuin aflopende waskom, is afgestemd op het comfortabel wassen van armen en bovenlichaam na lichamelijke arbeid of sport. De wastrog is ook ontwikkeld met het oog op hygiëne en schoonmaakgemak: door de naadloze verbinding van wastrog en wislijst en het gebruik van wandkranen voor de watertoevoer. De wastrog kent de volgende afmetingen: 1.876 x 555 mm (buitenmaat), 50 mm (hoogte wislijst), 1.656 x 400 mm (waskom), 200 mm (hoogte voorkant), 12 mm (materiaaldikte).

Varicor
Varicor is een polymeergebonden, poriënvrije minerale kunststof, die zich al tientallen jaren heeft bewezen. Het materiaal is uitermate duurzaam, bestand tegen zuren en desinfecterende middelen en eenvoudig te repareren. Omdat het materiaal volledig glad en gesloten is, krijgt vuil geen kans zich te hechten. Bovendien heeft de helder witte kleur een antibacteriële werking. Omdat het door-en-door gekleurde materiaal zich zeer goed laat bewerken, is het mogelijk om zeer individuele en onderscheidende producten uit één stuk te vervaardigen. Het materiaal kan gefreesd, geboord, geslepen en geprofileerd worden.

BV De Sphinx Maastricht, Maastricht, (043) 351 12 00, www.sphinxpro.nl