Accumachines met EC-motoren

Artikel delen

Bosch breidt het assortiment voor accumachines met EC-motoren uit met vier nieuwe machines: de accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional, de accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional, de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional en de accumultitool GOP 14,4 / 18 V-EC Professional. De nieuwe accumachines met EC-motoren zijn bijzonder geschikt voor serietoepassingen en zetten nieuwe maatstaven voor efficiënt en krachtig schroeven, boren, snijden en slijpen.

Basis van de accumachines is de borstelloze EC-motor: deze werkt bijzonder efficiënt en zorgt er door zijn hogere rendement voor dat vaklieden per acculading tot 30% langer kunnen werken. De EC-motor is compleet onderhoudsvrij. De machine wordt ook niet warm. Daarnaast beschermt de Electronic Motor Protection (EMP) de machine tegen overbelasting: hij schakelt de motor bij blokkering onmiddellijk uit. Door deze factoren verdubbelt de levensduur van Bosch-accumachines met EC-motoren in vergelijking met gereedschappen met conventionele motoren. Daarnaast maakt de EC-technologie een heel compacte en lichte constructie van de gereedschappen mogelijk. Zo is het gebruik bovenhands en op krappe of moeilijk bereikbare plaatsen zonder probleem mogelijk.
De EC-accumachines zijn bijzonder geschikt voor het langdurige gebruik op de bouwplaats of in de werkplaats: de accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional voor het seriematig indraaien van schroeven in gipskarton, de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional voor het seriematig indraaien van schroeven in houten balken en de accu-Multi-Cutter GOP 14,4 / 18 V-EC Professional bijvoorbeeld voor het snel en eenvoudig inkorten van deurkozijnen om parket en laminaat perfect te plaatsen.

Eigenschappen
De accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional is de eerste accudroogbouwschroevendraaier van de ‘dynamicseries’ van Bosch. Dat is een serie van bijzonder compacte machines met lange acculooptijd. Met een 4,0 Ah-accu draait de GSR 18 V-EC TE Professional per acculading tot 3.400 schroeven van 3,5 mm diameter en 35 mm lengte in gipskarton op metaalprofielen in. Dat gebeurt met een snelheid van 4200 omwentelingen per minuut. Omdat hij zo compact gebouwd is, weegt hij ondanks robuust metalen drijfwerk met 4,0 Ah-accu slechts 1,6 kilogram.
De accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional en de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional met universele bithouder zijn met een gewicht van 0,9 respectievelijk 0,7 kg en een koplengte van 163 respectievelijk 135 mm de lichtste en kortste schroevendraaiers van de 10,8 voltklasse. Ze liggen bijzonder goed in de hand, werken met een maximaal draaimoment van 20 newtonmeter, een maximaal toerental van 1.300 omwentelingen per minuut en zijn geschikt voor bijvoorbeeld schroefverbindingen in hout, metaal en kunststoffen. De accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional boort daarnaast gaten tot 10 mm diameter in staal en tot 30 mm in hout. Hij biedt in vergelijking met traditionele machines met DC-motoren een dubbel zo lange levensduur.
De oscillerende multitool GOP 18 V-EC Professional van Bosch werkt met een rendement van meer dan 80 procent. Traditionele DC-elektromotoren halen slechts 60 tot 70 procent. De trillingsarme machine is een betrouwbare en wendbare hulp bij verschillende aanpas-, inpas- en reparatiewerkzaamheden. Met zijn hulp kunt u bijvoorbeeld invallend zagen in zacht- of hardhout, kozijnen aanpassen, meubels op moeilijk toegankelijke plaatsen schuren of uitstekende spijkers afslijpen.

Robert Bosch Benelux, www.bosch-pt.com