Duurzame vloer van gepolijst beton

Artikel delen

Een betonnen vloer wordt in de meeste gebouwen afgewerkt met een coating, vloertegels, laminaat, tapijt of een andere vloerbedekking. Afhankelijk van type en gebruik is iedere vijf tot tien jaar vervanging of ingrijpend herstel nodig. Husqvarna introduceert Hiperfloor. Hiermee verandert een ‘gewone’ betonvloer door middel van slijpen, polijsten, verharden en sealen in een duurzame en representatieve vloer. Vloerbedekking is daarbij overbodig.

Hiperfloor is vele malen slijtvaster, duurzamer en bovendien kostenbesparend. In plaats van vervanging van de vloerbedekking eens in de vijf tot tien jaar volstaat het ‘opfrissen’ van de vloer en kan de ruimte gewoon gebruikt blijven worden. Deze voordelen hebben er voor gezorgd dat deze vloer in bijvoorbeeld Australië en de USA de voorkeur heeft bij een groeiend aantal exploitanten van supermarkten, winkelcentra, showrooms en kantoorgebouwen.
Bij nieuwbouw zijn er volop toepassingsmogelijkheden. Door te variëren in het aggregaat (de steentjes in het beton), gekleurd beton te gebruiken of glas mee te storten kunnen veel decoratieve effecten bereikt worden, bijvoorbeeld zeer luxe ogende, naadloze vloeren met een natuursteen uitstraling.

Afwerkingsvormen
Husqvarna Hiperfloor is beschikbaar in drie afwerkingsvormen:
•    Commercial Finish: een decoratieve halfmatte vloer. De afwerking is slijtvast, vloeistofdicht en is geschikt voor onder meer supermarkten en winkels.
•    Industrial Finish: een functionele, matte vloer. De afwerking heeft een hoge grip en is slijtvast en vloeistofdicht. Industrial Finish wordt gebruikt voor bijvoorbeeld magazijn en werkplaats.
•    Premium Finish: een zeer decoratieve hoogglans vloer. De afwerking met een natuursteen uitstraling is slijtvast en vloeistofdicht. Premium Finish is geschikt voor bijvoorbeeld showrooms en kantoren.

Husqvarna Construction Products, Almere, (036) 521 00 50, www.husqvarnacp.nl