Efficiënte service door slimme thermostaat

Artikel delen

Storingen van de cv-ketel overal en altijd direct op je smartphone zien. Met een app installateurs op afstand toegang geven tot de ketel voor een servicebeurt. De Nefit Easy maakt het voor consumenten mogelijk om direct de installateur in te schakelen. De slimme thermostaat is vanaf nu ook voor consumenten beschikbaar. Installateurs kunnen klanten met een Nefit Easy nog beter van dienst zijn.

Gebruikers van de Nefit Easy ontvangen op een smartphone, tablet of pc een melding wanneer zich problemen voordoen met de cv-ketel of storingen dreigen te ontstaan. Met een druk op de knop sturen zij deze melding, inclusief foutcode, direct door naar de installateur. Deze kan binnenkort op afstand zien wat er aan de hand is, mits de gebruiker hiervoor toestemming geeft.
De installateur kan vanaf begin 2014 met een speciale app de cv-ketel uitlezen, testen en indien nodig resetten. Nefit introduceerde hiervoor eerder dit jaar de Nefit Service Tool II app. Met een diagnose op afstand achterhaalt de installateur in veel gevallen wat de oorzaak van een probleem is. In sommige gevallen is het mogelijk het probleem op afstand op te lossen. Eventuele defecte onderdelen zijn op afstand te signaleren en voorafgaand aan een bezoek te bestellen en mee te nemen. Dat zorgt voor minder herhaalbezoeken, waardoor de installateur efficiënte en klantgerichte service kan verlenen. Deze app werkt op locatie ook zonder de Nefit Easy.

Nieuwe functies
De komende maanden komen stapsgewijs nieuwe functies voor de Nefit Easy beschikbaar door middel van automatische updates. Ook is de Easy eind dit jaar op cv-ketels van andere fabrikanten aan te sluiten met behulp van een speciale adapter. Verder komen diverse in-app opties beschikbaar zoals een douchetimer, openhaardfunctie en weersafhankelijke regeling. Een actueel overzicht van de functies en updates is te vinden op www.nefit.nl/easy.
De Nefit Easy detecteert welke bewoners thuis zijn via de aanwezige smartphones. De thermostaat stelt de verwarming automatisch af op basis van de voorkeuren van de aanwezige gebruikers. Zo gaat de thermostaat pas hoger wanneer de koukleum van het gezin het huis binnenkomt en automatisch omlaag wanneer de laatste bewoner het huis uit gaat. Hierdoor is de ketel efficiënter in verbruik. Ook laat de Easy het gasverbruik voor verwarming en warm water zien. Het is zelfs mogelijk om via de app de duur van een douchebeurt in te stellen.
De thermostaat is overal ter wereld te bedienen met de smartphone, tablet of pc. Komt een gebruiker bijvoorbeeld eerder thuis van het werk, dan is het mogelijk om vanaf kantoor alvast de verwarming aan te zetten. Blijven bewoners iets langer weg, dan kan de thermostaat gemakkelijk op afstand lager worden gezet.

Beschikbaarheid
De Easy is los te koop, dus zonder contract of abonnement, zodat consumenten de vrijheid houden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Nefit Easy is beschikbaar voor consumenten voor een adviesprijs van € 257,-. De bijbehorende app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play. De slimme thermostaat is vanaf eind 2013 ook met andere merken cv-ketels te combineren.

Nefit, Deventer, (0570) 678 585, www.nefit.nl/easy