fbpx

Fermacell opent deuren trainingscentrum in Wijchen

Artikel delen

Fermacell uit Wijchen geeft gratis praktijktrainingen voor bouwprofessionals die geïnteresseerd zijn in het werken met afbouwproducten voor plafonds, wanden, vloeren en gevels. Zo wil het bedrijf de vakkennis over haar producten delen en vergroten. Fermacell vindt het belangrijk om afbouwers praktische tools aan te reiken die in het dagelijks werk goed van pas komen.

Een training bestaat uit twee delen. In het theoriegedeelte krijgen deelnemers informatie over de producten. Vervolgens steken de cursisten de handen uit de mouwen om zelf te leren hoe de afbouwproducten in de praktijk verwerkt moeten worden. De training wordt afgesloten met een evaluatie. Belangstellen kunnen zich via de website van Fermacell opgeven voor een datum naar keuze. De trainingen vinden het gehele jaar door plaats in het praktijkcentrum van Fermacell in Wijchen. Kees Huisman, algemeen secretaris van VLOK uit Zoetermeer, de brancheorganisatie voor klusbedrijven: ‘Wij willen dat er productvakmensen komen. Deze trainingen leveren daar een flinke bijdrage aan.’
Afbouwers kunnen zelf kiezen over welk product van Fermacell ze meer willen leren. Zo zijn er trainingen voor de Powerpanel H2O, een volledig waterbestendige, cementgebonden plaat, die schimmelvorming voorkomt. Ook zijn er trainingen beschikbaar voor de Firepanel A1, een onbrandbare plaat, gipsvezelplaten, vloerelementen en Powerpanel vloerelementen. Tijdens deze sessies wordt er aandacht besteed aan de eigenschappen van de producten ten aanzien van bijvoorbeeld geluidsisolatie en brandwerendheid. Ook algemene onderwerpen zoals de bouwplaatsomstandigheden, bevestigingsmiddelen en mogelijke voegmethoden komen aan de orde.
VLOK stimuleert haar leden al vijf jaar om deel te nemen aan de trainingen van Fermacell. Algemeen secretaris Cees Huisman: ‘VLOK heeft geen eigen CAO en dus ook geen opleidingsfonds. Daarom zoeken we andere wegen om mensen bij te scholen. In het verleden gingen we bij leveranciers op bezoek, maar we wilden meer dan een productpresentatie. Fermacell biedt echt handvatten voor onze leden om zelf aan de slag te kunnen. Bijzonder is dat bij goed werk een certificaat wordt verstrekt en dat zij als VLOK-lid hun klant een extra garantie kunnen geven.’ Met het deelnemerscerficaat kunnen cursisten bij hun relaties aantonen, dat ze over een goede vaktechnische kennis van de verwerking van Fermacell producten beschikken.