Glassoort maakt gebruik van ruimtevaarttechnologie

Artikel delen

Glasproducent Guardian Industries introduceert DiamondGuard, glas met een extreem hoge weerstand, dat duurzamer is en er langer als nieuw uitziet. Het maakt gebruik van Russische ruimtevaarttechnologie en heeft de eigenschappen van nanoscopische koolstofstructuren. De diamantachtige grafietcoating stimuleert architecten en meubelfabrikanten om glas te gebruiken voor toepassingen die voorheen waren voorbehouden aan andere materialen.

Vanwege zijn lage wrijvingscoëfficiënt ziet DiamondGuard glas er langer als nieuw uit dan gewoon glas, zelfs in drukbezochte omgevingen. Verschillende laboratoriumtests tonen een verbeterde weerstand tegen slijtage aan, vergeleken met gewone glazen oppervlakken. Buiten de traditionele toepassingen zoals aanrechtbladen, tafels en spiegels, is DiamondGuard ook geschikt voor veeleisende toepassingen, waaronder beursdisplays, trappen en leuningen, liften en scheidingswanden.
Het MGM Grand Casino in Las Vegas en het Empire State Building in New York,  twee zeer druk bezochte omgevingen, maken al naar tevredenheid gebruik van het nieuwe glas. Het glas kan ook op maat gemaakt worden door de toevoeging van andere Guardian InGlass oplossingen, ter verbetering van de prestaties of de esthetiek. Het is verkrijgbaar met een gelakte DecoCristal afwerking in dezelfde kleuren als alle andere soorten glas in het InGlass assortiment. Het is ook te combineren  met een met zuur geëtste SatinDeco afwerking en met een kopervrije UltraMirror. Voor nog meer aanpassingen of geluidsisolerende doeleinden kan het worden gelamineerd en verder worden afgewerkt om tegemoet te komen aan de wensen van de klant.

Guardian InGlass, Dudelange (Luxemburg), +352 52 111 1, www.guardianinglass.nl