Lamellenschijf met zelf scherpende keramische korrels

Artikel delen

Gereedschappenspecialist Metabo komt met een nieuwe lamellenschijf die geschikt is voor de onlangs op de markt geïntroduceerde platkop slijper. De lamellenschijf is speciaal gemaakt voor het werken in nauwe hoeken en vlakke U-profielen. Metabo biedt als enige fabrikant van elektrische gereedschappen in Nederland een lamellenschijf met deze eigenschappen aan.

De lamellenschijf wordt onder de naam Flexiamant Super Convex CER op de markt gebracht. Enno Riemersma van Metabo: ‘Wat de schijf bijzonder maakt, zijn de zelf scherpende keramische korrels die aan de rand naar boven afgerond zijn. Hierdoor is een hoge materiaalafname mogelijk en heeft de schijf een zeer lange levensduur.’ De lamellenschijf is ook voor het bewerken van binnenhoeken en vlakslijpen geschikt.
De lamellenschijf heeft radiaal aangebrachte, naar buiten afgeronde lamellen en past zich aan de natuurlijke vorm van de binnenhoek aan. Dit maakt het voor de gebruiker mogelijk op krappe plaatsen aan de voorkant roest te verwijderen en een gelijkmatig en vlak slijpbeeld te krijgen.
Een nieuwe schijf van samengeperst vlies met in kunsthars gegoten zirkoniumkorund-slijpkorrels maakt het toebehorenprogramma voor de nieuwe vlakkop haakse slijper compleet. De VKS ZK–schijf past zich snel aan het werkobject aan. De vliescompactschijf beschikt over een hoge precisie en een breed toepassingsgebied: van ontbramen, reinigen tot finishing werkzaamheden. Met de VKS ZK-schijf bereikt de gebruiker een bijzonder lage oppervlakruwheid van het bewerkte werkstuk.

Metabo Nederland BV, Breukelen, (0346) 25 90 60, www.metabo.nl