Metaal-serie gevelbakstenen ijzersterk in grijze nuances

Artikel delen

De nieuwe Metaal-serie van Wienerberger bestaat uit gevelbakstenen in grijzige metaaltinten. De zestien verschillende baksteensorteringen uit deze serie hebben allemaal een grijze nuancering maar variëren in kleurbeeld, vorm en textuur. Ze dragen de namen van verschillende metalen, zoals Goud, Hafnium, Iridium, Messing, Koper, Staal en Titaan. Wienerberger produceert deze Metaal-serie op projectbasis. Daarbij zijn deze nieuwste bakstenen zowel leverbaar in handvorm, wasserstrich, vormbak, handstrich en strengpers.

Wienerberger beschikt over de benodigde productietechnieken om de bakstenen een speciale nabewerking te laten ondergaan. Hierdoor krijgen de bakstenen de grijze tinten van metalen. Met name de grijsgroene sorteringen onderscheiden zich door een uniek kleurenbeeld. De producent past deze nabewerkingstechniek eveneens toe bij keramische dakpannen, straatbakstenen en raamdorpels.
Ook voor grootschalige projecten kan de Metaalbaksteen worden geleverd. Op de website zijn de sorteringen Alpaca, Goud, Hafnium, Iridium, Koper, Messing, Nobium, Osium, Palladium, Platina, Rhodium, Ruthium, Staal, Titaan, Zilver en Zirkonium te bekijken.

Morteladvies
Speciale aandacht gaat ook uit naar de keuze van de kleur mortel. De kleur van de voeg heeft grote invloed op de uitstraling van de gevel en Wienerberger benadrukt het belang van een goed morteladvies. Bekijk het effect van de kleur van de voeg bij de verschillende sorteringen op de website en in de brochure. Een standaardtype mortel is voor de sorteringen uit de Metaal-serie goed te gebruiken. 

Wienerberger B.V., Zaltbommel, (088) 118 51 11,
www.wienerberger.nl