Online texturengenerator visualiseert bakstenen in 3D

Artikel delen

De nieuwe online texturengenerator van Wienerberger bevat meer dan 450 gevelbakstenen, acht metselverbanden, veertig voegkleuren en een vrije keuze in voegdikten. Dit biedt architecten, ontwerpers en bureaus voor 3D-visualisaties veel gemak, tijdwinst en bovenal een maximale vrijheid bij het ontwerpen van gebouwen. Alle texturen zijn opgebouwd uit individuele bakstenen. Met deze generator is het voortaan nog eenvoudiger om al in een vroeg stadium een goede beslissing te nemen bij het ontwerp van gebouwen. 

Op www.wienerberger.nl/gevel zijn de texturen gemakkelijk aan te maken in het online productzoeksysteem. Gebruikers kiezen de gewenste baksteen, genereren de texturen en kunnen deze direct downloaden en integreren in de verschillende softwareprogramma’s. De texturengenerator plaatst de bakstenen at random in de textuur. Dit voorkomt kunstmatig repeterende patronen en vergroot de waarheidsgetrouwe weergave. De gebruiker kan optioneel een Alphakanaal toevoegen voor extra grafische mogelijkheden. Wienerberger stelt de texturen ook beschikbaar via BouwConnect voor maximale integratie met bestaande systemen.
De online texturengenerator bevat ruim 450 gevelbakstenen, zowel handvorm, vormbak, strengpers, wasserstrich en handstrich. Daarnaast is er keuze uit acht metselverbanden: halfsteens, blok, Engels, klezoren, kruis, staand, Vlaams en wild verband. De generator biedt veertig voegkleuren en een vrije keuze in lintvoegdikte (voor standaard metselwerk, dunbed metselwerk of lijmwerk) en stootvoegdikte voor stootvoegloos metselwerk. De texturen van Koramic dakpannen maken geen onderdeel uit van deze nieuwe generator. Gebruikers kunnen de bestaande Koramic texturen blijven downloaden via www.wienerberger.nl/dak en combineren met de texturen van bakstenen uit de texturengenerator.

Wienerberger B.V., Zaltbommel, (088) 118 51 11, www.wienerberger.nl.