Rockpanel opent nieuwe productielijn voor innovatieve gevelbekleding

Artikel delen

Met een officiële openingsceremonie heeft Rockpanel op 10 oktober haar nieuwe productielijn geopend. Gezamenlijk stelden Stef Blok (Minister voor Wonen en Rijksdienst), Mark Gerardts (Managing Director Rockpanel), Ole Moesby (Ambassadeur van Denemarken) en Eelco van Heel (ceo Rockwool International), de nieuwe perslijn in werking. Met deze nieuwe productielijn is een investering van 23,6 miljoen Euro gemoeid. De investering is essentieel om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar innovatieve gevelbekleding in bestaande en nieuwe markten. Met de bouw beschikt de regio Roermond over een internationale onderneming met groeipotentieel.

In zijn speech ging Minister Stef Blok in op het belang van het verduurzamen van de Nederlandse woningvoorraad: ‘Het kabinet heeft in deze economische tijd geld vrij gemaakt voor het energiezuinig maken van koop- en huurwoningen. Bewoners krijgen daardoor te maken met lagere woonlasten en het is goed voor de werkgelegenheid in de bouwsector. Het is bovendien mooi dat Rockpanel juist in deze tijd investeert in de regio Roermond.’
‘Wij zijn ervan overtuigd dat Rockpanel een sterke Europese speler op de markt voor gevelbekleding zal worden en daarmee een significante bijdrage gaat leveren aan het succes van de Rockwool Group’, aldus Eelco van Heel.

Waardering
De nieuwe state-of-the-art productielijn in Roermond maakt een verdrievoudiging van de productiecapaciteit voor Rockpanel gevelbekleding mogelijk. De verkoop van de onderhoudsarme gevelbekleding laat al jaren een sterke groei zien. Van oorsprong is dit product gegroeid in landen als Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken, maar met de nieuwe productiecapaciteit kunnen de gevelproducten ook worden afgezet in nieuwe landen in Europa.
Naast de stijgende vraag naar duurzame gevelplaten in bestaande markten is de uitbreiding cruciaal om te voldoen aan de toenemende vraag in nieuwe markten. In het ontwerp van de gevel ziet Rockpanel een toenemende behoefte van architecten om verschillende materialen, texturen en kleuren toe te passen. Dit past prima binnen nieuwbouw-  en renovatieprojecten waarbij zowel energetische als esthetische doelstellingen een rol spelen.
De milieuprestatie van Rockpanel producten is getoetst door het Britse Building Research Establishment (BRE). BRE erkent Rockpanel’s onderhoudsarme gevelbekleding in de toepassing met de hoogste A+ en A ratings in de bouwconstructie. Dit komt mede door de natuurlijke oorsprong in basalt en de recycleerbaarheid van alle Rockwool producten. Bij steeds meer bouwprojecten worden de keuzes gebaseerd op basis van duurzaamheid.