Snoerloos bevestigingssysteem op gas voor isolatie

Artikel delen

Met de introductie van de SPIT Pulsa 800 Insulfast is SPIT de eerste in Europa die een snoerloos bevestigingssysteem op gas voor het bevestigen van zachte- en half-zachte isolatie op de markt brengt. Het bevestigingssysteem bestaat uit een nagelapparaat op gas en isolatieschotels met een voorgemonteerde nagel, geschikt voor beton en kalkzandsteen. Het SPIT Pulsa 800 Insulfast bevestigingssysteem is geschikt voor het bevestigen van zachte- en half-zachte isolatie ten behoeve van gevelbekleding, volgens de vliesgevelconstructie.

Het bevestigen van isolatie via de traditionele manier brengt veel nadelen met zich mee, het kost veel tijd; boren, gat door het isolatiemateriaal zoeken en het isolatieanker erin slaan. Met de SPIT Pulsa 800 Insulfast is het bevestigen van isolatie vijf tot zes keer sneller dan de traditionele manier. Daarnaast hoeft er niet te worden geboord en is het een snoerloze bevestiging, dus compressoren, slangen en kabels zijn overbodig. Bevestigen met de Pulsa 800 zorgt voor minder geluid, vibraties en stof dan bij het bevestigen volgens de traditionele manier.
De SPIT Pulsa 800 Insulfast is een compact, lichtgewicht nagelapparaat met een goede balans en lage aandrukkracht. Dankzij het Start & Go systeem, een innovatieve bewegingssensor waardoor het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld indien het niet in gebruik is, wordt het maximale uit de accu gehaald en is er geen verlies van de accucapaciteit. Daarnaast is met de gas & accu indicator het niveau van het gaspatroon en de accu makkelijk en snel te controleren.
Speciaal voor deze machine is er een isolatieplug met een voorgemonteerde nagel (HC6-27 mm) ontwikkeld. De isolatieschotel met een diameter van 90 mm heeft een speciaal ‘regendruppel’ design, dat ervoor zorgt dat de isolatieschotel niet kan wegrollen. Tevens beschikt de isolatieschotel over een afdekdop, ter voorkoming van de koudebrug. De SPIT Insulfast isolatieplug kan zelfs tot 200 mm isolatiedikte bevestigen; het assortiment bestaat uit acht verschillende maten, van 60 tot 200 mm lengte. De SPIT Insulfast isolatiepluggen worden standaard geleverd met een gaspatroon voor de SPIT Pulsa 800 Insulfast.

ITW Belgium B.V.B.A., Mijdrecht, (0297) 230 260, www.spitpaslode.nl