Veris Bouwmaterialengroep BV en Stiho BV bundelen de krachten

Artikel delen

In september hebben de 29 aandeelhouders van Veris Bouwmaterialengroep (Bouwcenter) ingestemd met de toetreding van Stiho. De samenwerking is gericht op de backofficeactiviteiten van Veris zoals inkoop, logistiek en centrale facturering. De 15 vestigingen van Stiho zullen hun naam in de markt houden en de bestaande 86 Imabo- en BouwCenter-vestigingen zullen vanaf 1 januari als Bouwcenter verdergaan.

‘Wij hebben de afgelopen jaren enorm ingezet op uitbreiding en verbetering van onze diensten richting onze aandeelhouders, wat de saamhorigheid binnen de groep heeft versterkt. Op meer en meer terreinen bundelen wij inmiddels onze krachten, al blijft het lokale ondernemerschap uiteraard de spil waar het allemaal om draait. Door de ontzorging van een flink aantal essentiële bedrijfsprocessen, kunnen onze aandeelhouders hun kosten laag houden en dicht bij de markt blijven met een maximale focus op hun klanten. Zeker in deze tijd een belangrijke asset. Deze ontwikkelingen zijn in de markt niet onopgemerkt gebleven, gezien de samenwerkingsverzoeken die wij dit jaar hebben gehad’, aldus Andries Baks, directeur Veris Bouwmaterialengroep. ‘Stiho is een club die binnen onze groep past. Een familiebedrijf met duidelijke toekomstvisie. En niet onbelangrijk voor de bestaande aandeelhouders is dat de komst van Stiho geen gevolgen heeft voor de ombouw van Imabo tot Bouwcenter en het omvangrijke ERP-project. Deze kunnen conform planning worden uitgevoerd.’
‘Net als de collega-aandeelhouders binnen Veris zijn wij een zelfstandig familiebedrijf en verantwoordelijk voor onze eigen exploitatie. In de markt zullen wij concurrenten van elkaar blijven. Maar door onze krachten en inkoopvolumes te bundelen, zijn wij uitstekend in staat concurrerend te zijn in de markt, daar waar de grote concerns momenteel een dominante positie hebben’, vult Pieter Pelt, directeur van De Stiho Groep, aan.
De voorbereidingen voor de samenwerking zullen direct aanvangen en vanaf 1 januari 2014 zal Stiho volledig gebruikmaken van de diensten van Veris. Door de samenwerking van Veris en Stiho ontstaat een inkoopgroep met meer dan 100 vestigingen en een verkoopvolume van ruim 650 miljoen euro. Hiermee is het de grootste groep hout- en bouwmaterialenhandelaren van Nederland.