Werkhandschoenen per stuk kopen

Artikel delen

Voor het eerst in de geschiedenis kunnen werkhandschoenen per stuk worden gekocht. Dat draagt bij aan zowel meer veiligheid als efficiëntere werkmethoden. Het nieuwe handschoenen concept van Snickers Workwear is de nieuwste in een reeks van baanbrekende innovaties die 40 jaar geleden begon met een geïrriteerde elektriciën met een droom om de status van de professionele vakman te verbeteren.

Het nieuwe handschoenen concept, met de naam ‘Left & Right Gloves’, wordt gekenmerkt door verschillende geavanceerde modellen die optimaal aansluiten bij de vorm van de hand. Hierbij blijft het gevoel in de vingers behouden, ongeacht de grofheid van de handschoen. Misschien nog belangrijker is de wijze waarop het nieuwe product wordt geleverd. Voor de eerste keer kunnen werkhandschoen per stuk worden gekocht. Voor de gebruiker biedt dit de unieke mogelijkheid om de keuze van linker- en rechterhandschoen te laten bepalen door de verschillende werkzaamheden die ermee verricht moeten worden.
‘Bij veel werkzaamheden doen de linker- en de rechterhand verschillende dingen. Als de linkerhand iets stevig moet vasthouden, moet de rechterhand soms uiterst precies iets uitvoeren of andersom. Traditioneel ging men altijd uit van hetzelfde soort werk voor beide handen, dus van hetzelfde model werkhandschoen. Met de optie ‘Left & Right Gloves’ kan iedereen zelf beslissen wat de beste handschoen is voor het soort werk waarmee hij of zij bezig is’, zegt Cecilia Bergsten, Product Developer bij Snickers Workwear.
Door de werkhandschoenen per stuk aan te bieden hoopt Snickers Workwear de drempel te verlagen bij het vervangen van versleten handschoenen waardoor de werkzaamheden efficiënter maar ook veiliger worden. Cecilia vervolgt: ‘De slijtage van linkerhandschoen is vaak anders dan die van de rechterhandschoen. Omdat werkhandschoenen in paren worden verkocht, worden ze vaak niet vervangen voordat beiden volledig versleten zijn. Vaak doet men een provisorische reparatie met wat plakband waardoor het gebruik er uiteraard niet beter op wordt.’

Vier categorieën
De nieuwe ‘Left & Right Gloves’ zijn beschikbaar in vier verschillende categorieën. In eerste instantie komen de typen ‘Precision’ en ‘Power’ beschikbaar, in het najaar van 2013 gevolgd door ‘Weather’ en ‘Specialized’. Om de gebruiker te helpen bij de keuze voor één van deze categorieën heeft Snickers Workwear onder meer een website ontwikkeld die geschikte combinaties voorstelt aan de hand van het soort werkzaamheden dat gedurende de dag moet worden verricht.
De serie ‘Precision’ is beschikbaar in zeven geavanceerde modellen voor maximale flexibiliteit en dexterity. Met drie van de modellen in deze serie kan ook een smartphone worden bediend zonder dat men de handschoen hoeft uit te doen. Ook de serie ‘Power’ kent zeven modellen. Deze werkhandschoenen zijn geschikt voor zwaarder werk zoals tillen, beladen, slopen, zagen en boren.

Hultafors Group Netherlands BV, Apeldoorn, (055) 599 98 60,
www.hultaforsgroup.nl