Xtra Materieel verhuurt Altrex hangbruggen (MHB)

Artikel delen

Verhuurbedrijf Xtra Materieel b.v. uit Rotterdam heeft recent haar assortiment uitgebreid met hangbruggen van het A-merk Altrex. Wereldwijd werken veel verhuurbedrijven al jarenlang naar volle tevredenheid met Altrex Modulair Hangbrugsysteem (MHB). Veilig werken op hoogte staat zowel bij Xtra Materieel als Altrex centraal.

Xtra Materieel verhuurt een breed assortiment bouwmaterieel en heeft haar assortiment recent uitgebreid met hangbruggen. Het systeem is geschikt voor diverse werkzaamheden op hoogte, zoals nieuwbouw, onderhoud, renovatie, schilderwerk, schoonmaakwerkzaamheden, betonreparatie en gevelbekleding. Daarnaast is het systeem ook zeer geschikt voor inspectiewerkzaamheden en werkzaamheden aan speciale constructies zoals ketels, silo’s en bruggen. Klanten hebben de keuze: zelf monteren of uitbesteden aan Xtra Matererieel. Naast montage, demontage en transport wordt ook de verzekering door het bedrijf geregeld.
Het Modulair Hangbrugsysteem (MHB) van Altrex voldoet aan de strengste eisen: EN 1808 Machine Directive 98137 EC (CE goedgekeurd) en biedt vele voordelen. Naast de topkwaliteit en veiligheid van de speciale aluminium constructies biedt het systeem flexibiliteit met de vele configuratie- en toepassingsmogelijkheden. Het systeem is compact te transporteren en op te slaan, heeft een laag eigen gewicht en hoge capaciteit. Het internationaal erkende en bewezen systeem is snel te monteren en demonteren.
De keuze voor Nihon Bisoh takels is ook gebaseerd op keuze voor kwaliteit en innovatie. De takels onderscheiden zich door een zeer korte jaarlijkse onderhoudsduur van slechts 45 minuten, substantieel minder onderdelen, compactheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast maken de takels 50% minder geluid in vergelijking met andere takels.

Dakbalken
De Altrex dakbalken bestaan uit een beperkt aantal aluminium onderdelen, waardoor de dakbalken een gering gewicht hebben. Elke component is gemakkelijk in transport en past in een standaard (personen)lift. De montage kan zonder gereedschap plaatsvinden. De dakbalken zijn voorzien van ergonomisch ontworpen contragewichten en een gepatenteerde geïntegreerde schokdemper. De dakbalken zijn CE goedgekeurd als onderdeel van het totale systeem en bevatten diverse opties voor verschillende borstweringshoogtes (hoge en lage versies). De afstand tussen het voorste en achterste wielstel is variabel in lengte (van 4,5 tot 5,5 meter) en de overstek is mogelijk van 0,9 tot 2,2 meter. Optioneel is een extra lang deel voor een langer bereik en een kleinere buitenbalk voor een korte wielbasis te huur.