Airdeck® vloer voor International School of Amsterdam

Artikel delen

Voor de uitbreiding van de International School of Amsterdam (ISA) in Amstelveen zijn in oktober de eerste Airdeck® vloeren geleverd. Hiermee heeft het project, uitgevoerd door Kondor Wessels Amsterdam bv, een primeur in handen. Het is namelijk het eerste project in Nederland waar dit vloertype van De Hoop Pekso wordt verwerkt.

De Airdeck vloeren komen uit de nieuwe productiehal in Oosterhout. Na de opening in mei zijn hier inmiddels vele platen geproduceerd voor projecten op de Belgische markt. Het project ISA is als het ware de aftrap voor de Airdeck vloeren in Nederland.
Het bestaande gebouw van ISA wordt voorzien van een verbindingsplein naar het nieuwbouwgedeelte met een vloeroppervlakte van circa 7.300 m². Dit nieuwe gedeelte zal bestaan uit vier lagen. Een uitgegraven functionele kelder met voorzieningen en veel daglicht, begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping.

Assymetrisch Airdeck vloersysteem

Architect Max van Huut van Alberts & Van Huut heeft geen abstract raster en contouren gehanteerd in het ontwerp. Er is gekozen voor een organische vormgeving, wat zich heeft vertaald in een skelet waarin de kolommen en ondersteuningen willekeurig staan opgesteld. De eigenschappen van de Airdeck vloer, met name de specifieke krachtenafdracht, sluiten perfect aan bij de eisen van het project.
De Airdeck vloer is ‘kant-en-klaar’ afgeleverd op de bouw. Dit betekent in dit geval inclusief stalen randbekisting. Deze vorm van bekisting werkt tijdbesparend ten opzichte van het aanbrengen van een tijdelijke houten bekisting. Daarnaast wordt met de stalen variant een veilige, blijvende oplossing gecreëerd tijdens de opstort.
In de schil van de Airdeck vloer zijn insteekhouders voor valbeveiliging ingestort die een effectieve en veilige randbeveiliging mogelijk maken. ISA is volledig in BIM uitgetekend.

De Hoop Pekso, Terneuzen, (0115) 68 09 11, www.dehoop-pekso.nl