Bouwkosten tweedelige en driedelige vlieringtrappen

Artikel delen

Als de zolder of vliering niet voor bewoning is bestemd, maar alleen voor opslag wordt gebruikt, past men veelal vanwege het besparen van ruimte en kosten een vlieringtrap of vlizotrap toe. Er zijn diverse uitvoeringen van vlizotrappen mogelijk. In dit artikel komen de twee-delige en drie-delige types van twee verschillende leveranciers aan bod.

Door  www.casadata.nl.

Een vlieringtrap of vlizotrap is een soort ladder, die aan het scharnierende vloerluik in de zoldervloer is bevestigd, waardoor men de trap door het openen van het zolderluik naar beneden kan schuiven om te kunnen gebruiken. De vliering- of vlizotrap is inklapbaar of inschuifbaar, zodat deze op de vliering weinig ruimte inneemt. Er moet wel voldoende vrije ruimte op de zolder of vliering in de opbergrichting van de ingeklapte of ingeschoven delen van de trap beschikbaar zijn.
Op de gewenste plaats maakt men in de houten zolder- of vlieringvloer een sparing voor de trapopening. Bij deze sparing maakt met een raveling door houten raveelbalken te plaatsen en deze met raveelijzers aan de overige vloerbalken te bevestigen. Daarna monteert men in de vloeropening de raveelbak met het luik en bevestigt men tenslotte de vliering- of vlizotrap aan de raveelbak en aan het vloerluik. De brandwerendheid van het vloerluik is te verhogen door brandwerende materialen op het vloerluik aan te brengen.

Zoldertrap van Fakro, type LDK of LWS
De tweedelige LDK zoldertrap van Fakro is een uitschuifbare zoldertrap met een uitschuifbare trapconstructie. Met het schuifmechanisme kan men de trap gemakkelijk omhoog schuiven en in elke gewenste positie vast zetten. Het mechanisme voorkomt dat de trap op een ongewenst moment los schiet en naar beneden valt. De LDK trap is geschikt voor zolderruimtes met voldoende zwenkruimte en kan men belasten tot 160 kilogram gewicht.
De zoldertrap LWS Smart van Fakro is een standaard model trap in een drie-delige of vier-delige uitvoering. De trap is gemaakt van grenenhout. Het geïsoleerde luik van 36 mm dik is aan beide zijden bekleed met beige hardboard. Kijk voor meer informatie over de zolder- of vlieringtrappen van Fakro in Groesbeek bij Fakro.nl.

Zoldertrap van Novoferm
De houten vlieringtrappen van  Novoferm zijn FSC gecertificeerd. Het trapluik is geïsoleerd, tweezijdig wit afgewerkt en voorzien van een verzonken sluiting. De traptreden zijn 80 x 360 mm met een optrede van 200 mm en zijn voorzien van antislip profilering. Voor meer informatie over de zolder- of vlieringtrappen van Novoferm Woningprodukten in Waardenburg, zie Novoferm.nl.

Bouwkosten
In de kostenberekeningen is ervan uitgegaan dat de houten vlieringtrap bij een nieuwbouw wordt gemonteerd. De kosten zijn gebaseerd op de bruto prijs zonder inkoopkorting bij afname en plaatsing van één trap. Bij andere aantallen zullen de uitkomsten anders zijn. De sparing in nieuwe houten vloer voorziet men van  raveelbalken van 71 x 171 mm. De plafondhoogte is 2.400 tot 2.800 mm. De kosten zijn inclusief het maken van de sparing in de houten vloer en aanbrengen raveling, raveelbak, luik en beslag.

De kosten zijn exclusief veiligheidsvoorzieningen, materieel- en bouwplaatskosten, afkomende materialen en stortkosten. Elk kostenbedrag is gedetailleerd berekend met alle directe uitvoeringskosten van arbeid en materiaal. Het uurloon is zonder opslagen voor de bouwplaatskosten, algemene bedrijfskosten en winst en risico. Meer richtprijzen van andere vlieringtrappen en van alle complete calculaties zijn na het inloggen op www.casadata.nl te zien. Deze calculaties kunt u dan ook meteen downloaden in Excel of importeren in het calculatieprogramma CasadataCalc en daar eenvoudig aanpassen.
Het regionale kostenniveau betreft de regio Oost Gelderland (postcode 7000 – 7100). Op www.casadata.nl ziet u het kostenniveau van uw eigen regio door het opgeven van de postcode. Bij de indirecte kosten is gerekend met een toeslag op de directe kosten van 17%.  Dit toeslagpercentage bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico.

Eindelijk gemakkelijk en snel kostenbegrotingen en offertes maken!
Dat kan nu met het handige en praktische calculatieprogramma CasadataCalc. Daarmee kunt u met de kostengegevens van Casadata.nl en met uw eigen calculatiegegevens werken. CasadataCalc is volledig nieuw ontwikkeld volgens de nieuwste inzichten en met de meest recente technieken op het gebied van automatisering. Het programma ziet er dan ook uit als Excel en is ook even flexibel en gemakkelijk in gebruik.
In CasadataCalc kunt u met de Casadata richtprijzen met hun onderliggende calculaties werken en deze kostengegevens ook meteen aanpassen met betrekking tot de te rekenen uren en uurlonen of de materiaal hoeveelheden of prijzen. Zo kun je werken met de gangbare codering van het STABU-bestek of met de elementenindeling. Maar volledig innovatief is de mogelijkheid, dat je ook kunt werken in een vrije, eigen werkvolgorde, zonder dat je daarbij gebonden bent aan een opgelegde, dwingende structuur. Uiteraard kun je in CasadataCalc per projectcalculatie steeds de uurlonen, kortingen en toeslagen in stellen. Ook het afdrukken is flexibel: je kunt met je eigen bedrijfslogo in een eigen vormgeving printen en kiezen welke onderdelen van de calculaties je wilt printen.
 

Meer dan 22.000 calculaties op www.casadata.nl
Voor betrouwbare richtprijzen van de bouw- en onderhoudskosten ga je naar www.casadata.nl. Daar vind je ruim 22.000 richtprijzen op basis van complete calculaties. Elke calculatie kun je na het inloggen direct  bekijken, downloaden, aanpassen of er een eigen begroting of offerte mee maken.