Nieuwe certificeerder voor betonmortel

Artikel delen

Op 15 oktober is het eerste KOMO-certificaat van IKOB-BKB voor betonmortel uitgereikt. Het certificaat werd op de Beton Vakdagen in ontvangst genomen door Bas de Haan van Van der Kamp BV. De nieuwe Betoncentrale Moerdijk is hiermee gecertificeerd voor zowel beton op samenstelling als beton op prestatie eisen. IKOB-BKB certificeert al cement, zand en grind, recyclinggranulaten, vulstoffen voor beton en toeslagmaterialen.  De stap naar de certificatie van betonmortel is een logisch vervolg.

Bas de Haan: ‘Als Van der Kamp B.V. zijn wij blij met een nieuw certificerend instituut voor betonmortel, omdat wij van mening zijn dat er iets te kiezen moet zijn. Daarnaast denken wij dat gezonde concurrentie leidt tot meer scherpte en dus tot kwaliteitsverbetering. Wij kennen IKOB-BKB al jaren vanuit ons zusterbedrijf HCM Cement, waar zij het volledige pakket aan certificatie voor cement verzorgen. Hoewel dit voor hen het eerste KOMO-certificaat voor betonmortel is, is het traject tot het tot stand komen van dit certificaat verlopen zoals we dit van hen gewend zijn.’
Ton van Beek, de certificatiemanager, over de aanpak van IKOB-BKB: ‘Wij staan voor een goede controle. Praktijkgericht en met oog voor het einddoel, goede betonmortel die voldoet aan de gewenste prestaties van de klant van onze klant. Niets meer en niets minder. De kubussen voor verificatie van de druksterkte beproeven we zelf in ons eigen laboratorium, dat is gewoon inclusief. We maken het onze klanten graag gemakkelijk.’ De auditor met beton technologische ervaring Jos van Schijndel, verzorgt de uitvoering van de controles door IKOB-BKB.