Vakrichtlijn ‘platte daken’ vernieuwd

Artikel delen

De Vakrichtlijn voor bitumineuze- en kunststofdakbedekking is geheel vernieuwd. De uitgave, een samenwerking tussen DAKMERK (kwaliteitsorganisatie voor het platte dak), Vebidak (Vereniging Dakdekkersbranche Nederland) en BDA (Bureau Dak Advies), is over de gehele linie up-to-date gemaakt, onder andere naar aanleiding van het nieuwe Bouwbesluit.

De ‘bijbel der dakdekkers’ is op initiatief van DAKMERK voor het eerst als handzame A5-werkpocket verschenen in plaats van als losbladig A4-systeem. Een gratis exemplaar van deze pocket is alleen te bestellen bij DAKMERK via info@dakmerk.nl.
‘De Vakrichtlijn creëert voor iedereen die bij het platte dak betrokken is duidelijkheid door eenheid’, aldus David Kemena, directeur van DAKMERK. ‘Met de Vakrichtlijn harmoniseren we de specifieke kwaliteitsmaatstaven voor het bitumineuze- en kunststof dak. Alle relevante beoordelingsrichtlijnen (BRL’s) en normen zijn verwerkt, zoals de BRL 4702 en de NEN 6050.’ De vorige Vakrichtlijn stamt uit 2011.

Over DAKMERK
DAKMERK is een erkenningsregeling met als doelstelling om de kwaliteit van bitumineuze- en kunststof platte daken te bewaken en bevorderen. Projecten die door bij DAKMERK aangesloten dakdekkers uitgevoerd zijn, genieten in principe een waterdichtheidsgarantie van tien jaar. DAKMERK is in 1992 opgericht en heeft ongeveer dertig leden, die gezamenlijk een marktaandeel van zo’n 33 procent vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op: www.dakmerk.nl.