VSK 2014: ‘Slimmer Samen Werken’

Artikel delen

 ‘Slimmer Samen Werken’ is het thema van VSK 2014, de belangrijkste vakbeurs voor de w-installatiebranche in Nederland. De beurs wordt van maandag 3 tot en met vrijdag 7 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Gelijktijdig met de beurs vindt een aantal andere activiteiten plaats, zoals een gratis toegankelijk congresprogramma in de VSK Arena , Het Vakman Event en de Vakman van het Jaar-verkiezing.

De vakbeurs concentreert zich in de hallen 7 tot en met 12 van de Jaarbeurs in Utrecht. Hier krijgt de bezoeker een compleet overzicht van de actuele designtrends, technische innovaties en kansen die er voor de branche aankomen. ‘De beurs wordt compleet en overzichtelijk’, zegt projectmanager Michiel Nijhuis. Zo krijgt het design sanitair weer een aparte plek op de beursvloer. In hal 11 wordt een aparte presentatie van trendbepalend design sanitair ingericht.
De VSK 2014 vindt plaats in een tijd waarin de sector als geheel het moeilijk heeft. Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen, ziet Michel Nijhuis. De solarbranche doet het bijvoorbeeld goed. Het Solarpaviljoen op de VSK (in hal 9) groeit dit jaar dan ook naar zo’n 14 aanbieders. Het thema zonne-energie komt ook elders op de beurs bij exposanten aan bod.
Kennisoverdracht loopt als een rode draad door het evenement voor de installatiebranche heen. In hal 10 wordt bijvoorbeeld een apart gedeelte ingericht voor gebouwautomatisering en domotica waar kennisoverdracht de boventoon voert.

Kennissessies in VSK-Arena
In hal 11 staat straks de grote VSK-arena. Tijdens de eerste beursdag, maandag 3 februari, organiseert Qumedia een aantal interessante lezingen over nieuwe trends op het gebied van sanitair. Wat staat er aan te komen? Waar moet de installateur rekening mee gaan houden? Op de eerste beursdag worden ook de awards voor keuken- en badkamerspecialist uitgereikt. Op de andere beursdagen zullen de lezingen in de VSK Arena onder andere verzorgd worden door verscheidene brancheverenigingen en -partijen als NVKL, VFK, Verac en Uneto-VNI. Korte kennissessies die de beursbezoeker kan afwisselen met bezoek aan exposanten. De lezingen door exposanten vinden in het Installatie-theater in hal 12 plaats. In deze hal zijn ook de jonge installateurs bezig met vakwedstrijden op het NVKL-activiteitenplein.
Nieuw in hal 7 is het gezamenlijk plein van de VFK, de branchevereniging voor fabrikanten van verwarmingsketels. In lezingen, demo’s en workshops bieden zij hun nieuwste kennis aan de installateurs aan.

VSK Awards

Ook dit keer worden aan het eind van de eerste beursdag de VSK Awards uitgereikt. In verschillende categorieën kunnen deelnemers aan de VSK deze prijs in de wacht slepen: installateurszaken, systeemoplossingen, energiebesparing en design. Bezoekers van VSK 2014 kunnen zodra ze zich voorregistreren voor gratis toegang, hun stem uitbrengen op een van de genomineerden voor de publieksprijs.

Meer weten? Ga naar www.vsk.nl.