Holland-dag op DEUBAUKOM 2014

Artikel delen

Nederland staat centraal tijdens de internationale bouwvakbeurs DEUBAUKOM die van woensdag 15 t/m zaterdag 18 januari 2014 in het Duitse Essen plaatsvindt. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) presenteert op de beurs een Holland-paviljoen met tien Nederlandse specialisten en organiseert op woensdag 15 januari 2014 een speciale Holland-dag. Nederlandse ondernemers uit de bouw- en toeleverindustrie kunnen via de DNHK gratis toegangskaarten bestellen.

Op het 198 m2 grote Holland-paviljoen in hal 3, stand 345, presenteren tien Nederlandse bedrijven hun producten aan het Duitse vakpubliek. Op woensdag 15 januari 2014 ontvangt de DNHK de bezoekers ter gelegenheid van de Holland-dag met ‘Kaffee und Kuchen’ en een gratis beurscatalogus. Van 10:30 tot 12:00 uur krijgen zij tijdens presentaties en een rondleiding inzicht in thema’s als ‘Nieuwe materialen en technieken’ en ‘Toekomstgerichte architectuur’. Bovendien kunnen ze onderling in gesprek komen.
Aangezien de bouwsector in eigen land momenteel hard wordt getroffen door de internationale financiële crisis, zoeken veel specialisten hun heil op de buurmarkt. En dat met goede perspectieven. ‘Vooral de Duitse woningbouwsector doet het bijzonder goed en groeide in de eerste negen maanden van 2013 met 13,5 procent ten opzichte van vorig jaar’, zegt Nicolien Kuiper, exportadviseur bij de DNHK. Zeker op het gebied van betonproducten, interieuruitrusting en isolatietechnieken kunnen veel Nederlandse specialisten volgens haar uitstekend inspelen op de behoeften van Duitse opdrachtgevers. ‘Bovendien heeft Nederlandse architectuur in Duitsland een goede naam vanwege de hoge mate aan creativiteit. Maar ook op diverse andere terreinen, zoals betonnen bouwelementen en kantoorinrichting, hebben Nederlandse bedrijven het nodige te bieden.’