Nieuwe ruiterrol borgt ventilatie en regendichtheid

Artikel delen

Goede ventilatie verhoogt de duurzaamheid van het dak. Het vormde Moniers uitgangspunt voor de nieuwe Optivent, de doorontwikkeling van de universele ruiterrol die nok- en hoekkeperconstructies op het dak afdicht en regendichtheid garandeert. De gepatenteerde dubbele ventilatiekanalen bereiken een hoge ventilatiestandaard. Het overspannen van breedtes van 300 tot 340 mm maakt de Optivent bijzonder geschikt voor toepassing op hoger geprofileerde dakpannen, als de Nieuwe Hollander, OVH en VH.

Met de Optivent introduceert Monier de nieuwe klasse ruiterrol die ventileert en waterdicht is. Hij combineert het beste van twee producten: de hoge ventilatiestandaard van de Topvent, met het vertrouwde verwerkingsgemak van de universele ruiterrol. Voor de Topvent ontwikkelde Monier dubbele ventilatiekanalen. Van de zijkanten van de universele ruiterrol werd de textuur gebruikt van het UV-vlies voorzien van spanningsvrij aluminium. Dat voelt zacht aan en verwerkt prettig. Bovendien is de universele ruiterrol een vertrouwd product dat al twintig jaar op de markt is. Monier leverde inmiddels 53 miljoen meter wereldwijd, dat is ruim 1x de aarde rond.
De universele ruiterrol Optivent is een eigen innovatie van Monier en voorzien van dubbele ventilatiekanalen met een ingenieus systeem van windlabyrinten. Dat zorgt voor een uitstekende ventilatie, want de openingen zijn zo geplaatst dat ze regendichtheid en weerstand tegen stuifsneeuw garanderen. Het overspannen van breedtes van 300 tot 340 mm maakt hem bijzonder geschikt voor toepassing op hoger geprofileerde dakpannen, als de Nieuwe Hollander, OVH en VH. Hij is eenvoudig en snel aan te vormen en heeft een rekfactor van 50%. De universele ruiterrol Optivent is leverbaar in lengtes van 5 en 10 meter en te bestellen in antraciet en rood.

Monier B.V., Montfoort, (0348) 47 65 11, www.monier.nl