Schaftwagen op maat

Artikel delen

Harmsen Materieel in Lemelerveld maakt sinds kort zelf schaftwagens. Eigenaar Gerjon Harmsen begon met de productie van een viertal eigen schaftwagentypes. De maatvoering is uniform. De lengte van de schaftwagen is 4,1 meter, de breedte 2,06 meter. Inmiddels worden ook schaftwagens op maat gemaakt.

Gerjon Harmsen begon met de productie van een viertal eigen schaftwagentypes. Type S is volledig ingericht als schaftwagen; type SB heeft een berging over de gehele breedte van de wagen; type SBT heeft een berging en een toilet en type SHB een halve berging of een toilet. De wagens zijn allemaal RDW-erkend en zijn relatief licht. Desgewenst worden ze voorzien van de huisstijl van de koper. De vormgeving is simpel en strak. ‘Dat is een bewuste keuze, eentje waar ik vertrouwen in heb’, vertelt Gerjon. ‘Veel oudere schaftwagentypes hebben een rond dak. Pipowagens noemen ze die ook wel. En veel bedrijven willen daarmee niet langer geassocieerd worden. ‘We zijn geen pipobedrijf’.’
Harmsen was nog maar net begonnen met de eigen productie van schaftwagens toen de gemeente Dalfsen zich bij hem meldde. Daar wilden ze voor de buitendienst een schaftwagen van vijf meter. ‘Natuurlijk konden we die ook verzorgen. We zijn er trots op dat we die klus hebben gekregen en voor ons was het een uitdaging om te laten zien dat we meer aankunnen dan onze vier ‘vaste’ types. We hebben een schaftwagen gebouwd die volledig voldoet aan de wensen van het buitendienstpersoneel. De wagen staat op een schamelonderstel, vier wielen, waarvan één stel kan draaien. Daarnaast hebben we gezorgd voor een berging, een extra gaskachel, een klein keukenblok en met leer beklede bankjes met extra bergruimte eronder.’
Naast schaftwagens (nieuw en tweedehands) richt Harmsen Materieel zich ook op de verkoop van units en zeecontainers. Daarnaast verzorgt men onderhoud en eventuele reparaties.

Harmsen Materieel, Lemelerveld, (0572) 37 04 61, www.harmsenschaftwagens.nl.