Soepel te verwerken handgips

Artikel delen

Saint-Gobain Gyproc lanceert Gyproc Xact: een nieuw, soepel te verwerken handgips voor de professionele gebruiker. Het bedrijf verbreedt hiermee zijn portfolio van stukadoorgipsen. Gyproc Xact zorgt dankzij een verfijnde korrelopbouw voor een perfect wit resultaat.

Met Gyproc Xact speelt het bedrijf in op de behoefte aan lichter werken in de stukadoorswereld. Het product is makkelijk aan te brengen, snel vlak te zetten en perfect te pleisteren. Deze voordelen komen het best tot hun recht door de toevoeging van exact 17,5 liter water per zak Gyproc Xact van 25 kilo.
Het verbruik is circa 4 m2 per zak van 25 kilo bij een laagdikte van 8 millimeter. De verwerkingstijd bij handmatig gebruik is circa drie uur. Het gips droogt gelijkmatig op en vormt een sterke, homogene massa. Gyproc Xact leent zich bij uitstek voor toepassing op binnenmuren en plafonds. Het hecht op alle traditionele steenachtige ondergronden en op beton, cellenbeton, gipsblokken en gipsplaten.
Gyproc heeft tevens StucGarant® in het leven geroepen. Deze garantie biedt stukadoors tien jaar garantie op de hechting van Gyproc-gipsen en voorstrijken, waaronder ook Gyproc Xact.

Saint-Gobain Gyproc, Vianen, (0347) 325 100, www.gyproc.nl