Systeemwand verwijderen zonder zichtbare beschadiging

Artikel delen

Het innovatieve Omega-Plus systeem van Saint-Gobain API uit Harderwijk beschikt over een ingebouwde oplossing waardoor beschadigingen bij het verplaatsen van systeemwanden worden voorkomen. In het profiel is een montagegroef aangebracht met daarin een kunststof strip, die wordt afgesloten met zogeheten ‘buiglippen’. Bij het bevestigen van de schroef wijken deze uiteen. Als de wand en daarmee de schroef worden verwijderd, sluit de strip zich en is het gat afgedekt.

De montagegroef in het Omega-Plus bandrastersysteem maakt het ook mogelijk bewegwijzering, brandmelders of verlichting aan het plafond te bevestigen. De kunststof strip onttrekt hierbij de bevestigingspunten en eventuele bedrading aan het zicht. Het systeem biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zwakstroom door te voeren, waarbij de kabel is weggewerkt in de strip. De buiglippen in de strip zorgen er tevens voor dat, na montage van een systeemwand, geen schroefgat zichtbaar is. Herstel van het plafondsysteem is dan niet nodig. 
Dankzij de geïntegreerde oplossing voor het bedekken van het schroefgat is dit systeem uitermate geschikt voor de herindeling van kantoorruimten. Het achteraf aanbrengen van een ander product is dus niet nodig en bovendien voorkomt dit kleurverschil. Omega-Plus is veel mooier in aanzicht en heeft daarmee ook een esthetisch voordeel.
Het Omega-Plus systeem is geschikt voor alle typen plafondpanelen, die geschikt zijn voor bandrasterplafonds. Zo is het tevens gebruikt bij de bouw van De Rotterdam. De gemeente Rotterdam gaat ongeveer de helft van de 70.000 m2 kantoorruimte in de Rotterdam in gebruik nemen. Zij hebben bewust gekozen voor een plafondconcept dat flexibele, aanpasbare indeling mogelijk maakt.

Saint-Gobain API BV, Harderwijk, (0341) 474 600, www.api.nl