Zuivere zaagsnede door volledige controle

Artikel delen

De decoupeerzagen GST 160 CE/BCE Professional van Bosch bieden houtverwerkende ambachten, zoals meubelmakers en timmermannen hoge precisie bij de gecontroleerde geleiding van het gereedschap. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van gering gewicht, compacte bouwvorm, kleine greepomtrek en ‘Precision Control’-zaagbladgeleiding.

Het geoptimaliseerde rollersysteem van de GST 160 CE/BCE Professional minimaliseert het buigen van het zaagblad, voorkomt het verlopen van het zaagblad en maakt zo uiterst zuivere zaagsneden mogelijk, vooral in hout en houtmaterialen. De machines zagen ook betrouwbaar dikke materialen, zoals isolatiemateriaal, sandwichplaten of houten balken, vooral in combinatie met de extra lange zaagbladen van de ‘Precision’-reeks van Bosch.
De machine is er in twee uitvoeringen: met staafgreep (CE) en met beugelgreep (BCE). Beide modellen wegen slechts 2,2 respectievelijk 2,3 kilogram, werken met de krachtige 800 wattmotor met Contant-Electronic en hebben een robuuste voetplaat van persgietmagnesium. De voetplaat glijdt dankzij de kunststof zool wrijvingsarm over het werkstuk. Daardoor wordt schade aan gevoelige oppervlakken vermeden. De inschakelbare LED-verlichting verbetert het zicht op het zaagbereik.
Voor versteksnedes kan de voetplaat tot een hoek van 90 graden zonder gereedschap versteld worden. De zaagbladen kunnen dankzij het SDS-systeem met één hand en zonder gereedschap vervangen worden. De uitrusting wordt aangevuld met een spanenblaasfunctie, waarmee de vakman de zaaglijn altijd goed in het zicht heeft, een elektronische toerentalinstelling, een heropstartbeveiliging, die het ongecontroleerd starten na een stroomonderbreking verhindert en een roteerbare zuigbuis, die de vakman de nodige bewegingsvrijheid biedt.
De decoupeerzagen GST 160 CE/BCE Professional zijn voor 250 euro excl. btw in de vakhandel verkrijgbaar. Ze worden geleverd in de L-BOXX met drie zaagbladen, antisplinterplaatje en stofafzuigingsset.

Robert Bosch Benelux, www.bosch-pt.com